Gå til sidens hovedinnhold

- Var sikker på nedrykksspill

Ishockeylandslaget har sjokkert Espen «Shampo» Knutsen.

Norge snudde 0-2 til 3-2 mot Tyskland natt til torsdag og endte på en sensasjonell andreplass i gruppe C under ishockey-VM i Canada. Det betyr at Norge allerede har reddet plassen i A-VM – og faktisk har en reell sjanse til å få spille kvartfinale i mesterskapet.

- I så fall er det et historisk mesterskap for Norge. Og det er vel allerede helt i toppen av det vi har prestert i VM noen gang, sier Espen «Shampo» Knutsen til Nettavisen.

- Ikke veldig stor tro
Vålerenga-treneren, som er en av Norges største hockeyprofiler gjennom alle tider, følger mesterskapet via TV-skjermen. Hittil er han blitt mektig imponert.

- Jeg var faktisk helt sikker på at dette mesterskapet kom til å ende med nedrykkspill for Norge. Vi har hatt skader og forfall, og havnet i en tøff gruppe med Finland, Slovakia og Tyskland. Så jeg hadde ikke veldig stor tro på Norge, sier Knutsen.

Han fikk ikke mer tro på laget etter 1-5 for Slovakia i åpningskampen. Men da Norge holdt Finland til 2-2 (tapte 2-3 i sudden death) begynte han å få en mistanke om at noe var på gang.

- Har spilt bra hockey
- Norge var dårlige i den første kampen. Men i de to neste kampene har vi spilt veldig bra hockey. Og det er det kollektivet som har vært bra. Det har rett og slett vært gøy å se på, fastslår «Shampo».

Til tross for den overraskende gode innsatsen, skrur han ned forventningene til resten av mesterskapet. I mellomspillet spiller Norge mot Canada, Latvia og USA.

- Å tro at vi skal slå Canada, er å tro på julenissen. Det samme kan du si om USA. Det er kanskje de to beste lagene i hele mesterskapet. Men ettersom vi fikk med oss poeng fra kampen mot Finland, kan vi jo i teorien komme til kvartfinale uten å ta flere poeng, poengterer Espen Knutsen.

Neste motstander: Canada, torsdag kveld.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene