Gå til sidens hovedinnhold

- Vår tøffeste kamp

Åge Hareide mener bortekampen mot Hellas 7. oktober blir den vanskeligste i hele EM-kvalifiseringen.

Åge Hareide presenterte tirsdag den norske 23-mannstroppen som reiser til Aten i begynnelsen av neste måned, en kamp som landslagssjefen betegner som «den vanskeligste i EM-kvalikken ettersom Tyrkia ikke får spille på hjemmebane».

- Jeg er fornøyd hvis vi får et poeng, innrømmer assistenttrener Ola By Rise, som skryter voldsomt av grekernes kvaliteter.

- De har brasilianernes teknikk og tyskernes disiplin, mener Rise.

- Det høres nesten ut som et uslåelig lag?

- Vi har studerte dem svært nøye, og har sett noen svakheter, blant annet var det en del rusk i maskineriet i bortekampen mot Moldova, sier By Rise, som mener Norge møter grekerne på et heldig tidspunkt.

Gunstig kamptidspunkt
Det er fortsatt tidlig i sesongen der nede, og de er ikke spesielt samkjørte. Dermed kan de slite med å ta ut maks av det de er gode for. Likevel fortsetter den tidligere RBK-treneren å ramse opp hva de er gode for.

- I tillegg til teknikken og disiplinen, er de supergode på dødball, individuelt er de svært sterke, i tillegg er de også blitt kollektivt gode.

- Hvor gode er de i forhold til det laget som vant EM for to år siden?

- Det er det svært vanskelig å si, men at det er et meget godt lag, er det ingen tvil om, hevder Ola By Rise.

Den norske assistenttreneren ønsker ikke å avsløre hva slags svakheter de har funnet hos siden sydlandske motstandere om halvannen uke, men understreker at det er hevet over enhver tvil at Norge må være topp skjerpet skal det være det minste håp om å få med seg noe fra den greske hovedstaden.

- Vi må være minst like mye på hugget som vi var mot Ungarn, og vi må utnytte de sjansene som måtte by seg, sier By Rise.

- Fordelen er at vi kjenner det greske laget godt, det er så godt som helt identisk med laget de brukte i VM-kvalifiseringen.

Solid kunnskap om motstanderen
Den danske landslagssjefen Morten Olsen, Trond Sollied, samt DVD-er og egne observasjoner ligger til grunn for hva man har opparbeidet seg av kunnskap til bortekampen mot Hellas 7. oktober.

Men selv om Norge har en styrke i at de kjenner den greske troppen bra, vil grekerne selv kunne si det samme om Norge. I tillegg til at trener Otto Rehhagel (68) overvar Norges hjemmekamp mot Moldova i begynnelsen av måneden, var det svært få overraskelser i den norske troppen som ble annonsert tirsdag ettermiddag.

Petet Vaagan Moen får muligheten til å vise seg frem etter en god sesong, Bjørn Helge Riise det samme. John Carew var Hareide aldri i tvil at hans skulle med, mens Frode Johnsen ble spart på grunn av at Hellas-kampen neppe ville passe ham godt, og at han derfor ville slite ut eksilnordmannen med en lang flyreise.

Ingen eksperimentering - ennå
Enkelte lurte på om Eirik Bakke kanskje ville ta Tommy Svindal Larsens plass, men det var ikke spesielt aktuelt til denne kampen, medgir Ola By Rise.

- Vi har registrert at Eirik er tilbake, men vi har en stamme som fungerer bra, og dette var ikke tid til å begynne noen eksperimentering, mener assistenttrener By Rise, som i stedet holder døra på gløtt for nye navn i de to treningskampene Norge skal spille før Bosnia-kampen mars neste år.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken