Gå til sidens hovedinnhold

- Var trist å se Bentley i fjor

Men nå tror Rune Skarsfjord at nigerianeren har fått sitt gjennombrudd i Brann-drakten.

LILLESTRØM - BRANN 3-4:

ÅRÅSEN (Nettavisen): Det var store forventninger hos Brann-supporterne da Chukwuma «Bentley» Akabueze ble hentet til klubben før 2011-sesongen.

Nigerianeren har måttet tåle mye kritikk for det han har levert i den røde drakten, men nå ser det ut til at ting endelig begynner å løsne.

Hat-trick
Mot Lillestrøm var den tekniske vingen en av banens beste spillere, og ga seg ikke før han hadde scoret tre av bergenserne fire mål.

Det var Bentleys første scoringer i Tippeligaen siden juni i fjor, og målene smakte selvsagt svært godt.

- Jeg er veldig, veldig glad. Dette har jeg ventet på i over et år, sier Bentley til Nettavisen.

- Føler du at denne kampen var ditt gjennombrudd i Brann-drakten?

- Ja, jeg tror det. Dette er et stort steg for meg, og nå skal jeg fortsette å spille på det nivået jeg viser i dag, sier han.

- Har ikke vært lett
Lillestrøm-kampen viste nemlig prov på den klassespilleren Bentley kan være, og endelig kan han lese avisene uten å frykte hva som står der. Og nigerianeren innrømmer at han har latt seg påvirke av kritikken han har fått for prestasjonene i Brann-drakten.

- Det har ikke vært lett, og jeg har nok vært litt deprimert. Men jeg tok kritikken som en utfordring, har prøvd å jobbe hardt og føler at jeg har tatt det som en mann, sier Bentley, som strålte som en sol i pressesonen etter kampen.

- Dette var et stort øyeblikk for meg, og jeg er utrolig glad akkurat nå, sier han.

- Vært god lenge
Brann-trener Rune Skarsfjord mener Bentley endelig nærmer seg maksnivået han har inne.

- Han har vært god over lang tid, nå. Alle er veldig glade på hans vegne, han har jobbet hardt for dette, og fortjener dette. Han har vært flink til å holde smilet på plass, og nå leverer han også på banen. Det er fantastisk, sier Skarsfjord til Nettavisen.

Brann-treneren er enig med Bentley i at dette var gjennombruddet i Brann-drakten.

- Ja, det er vel noen som har sagt det i et par kamper, og han har spilt gode kamper den siste tiden. Men det er klart, han scorer tre mål, og det er ikke så ofte. Alle vet at han har slitt i motvind, og alle så at det gikk tungt i fjor. Han fremstår mye sterkere nå og gjør en god jobb for oss, påpeker Skarsfjord.

- Har du tvilt på ham?

- Jeg har ikke tvilt, men har lidd litt med ham. Jeg vet jo hva han er god for. Det var trist å se ham i fjor, for han kom på etterskudd med den skaden, og fikk veldig mye kritikk. Det er ikke så lett da. Men hele gruppen har stått bak ham, for vi vet hva han kan, avslutter Skarsfjord.

Og det fikk publikum se med egne øyne mot Lillestrøm.

LSK ligger nå nest sist på tippeligatabellen, mens Brann klatret opp til 13. plass med søndagens seier.

Les mer om kampen her.

Kommentarer til denne saken