Fem nordmenn er klare for mandagens hoppukerenn i Innsbruck.

Etter søndagens kvalifisering er det nemlig klart at bare Rune Velta ble utslått. Han var sjanseløs etter et hopp på 108,5 meter.

Slo tilbake
Kvalifiseringen endte imidlertid med en real opptur for Bjørn Einar Romøren, og det var nesten ikke til å tro det som skjedde. Jo da, man vet at Romøren har en egen evne til å ta seg sammen når det gjelder, men søndag var forskjellene voldsomme.

Romøren landet først på 61 meter på treningen. Så fulgte han opp med 74 meter i det neste treningshoppet. Det var selvsagt dårligst av alle.

Men det var kun trening, og det var tydelig at Romøren lærte av missene.

I kvalifiseringen tok han seg nemlig skikkelig sammen og dro til med 129,5 meter. Det var lengst av nordmennene - og nest best på lengde og poeng totalt i hele kvalifiseringen.

Hilde aller best
Men den norske oppturen stoppet ikke der. Bestemann i kvalifiseringen var nemlig Tom Hilde. Han hoppet riktignok en halv meter kortere enn Romøren, men fikk 1,7 poeng mer enn lagkameraten sin.

- Time to kick some ass, skrev Hilde på twitter tidligere søndag.

Så gjorde han altså det.

- Jeg gjør tre gode hopp i dag. Det føles fantastisk å vinne kvalifiseringen nok en gang, og jeg ser fram til å være siste hopper ut i morgen, skriver Hilde på sin egen hjemmeside.

Ellers landet Anders Jacobsen på 124,5 meter, mens Anders Bardal landet på 122,5 meter. De kom seg dermed også videre til mandagens renn. Den siste nordmannen, Johan Remen Evensen landet på 112,5 meter, det holdt egentlig ikke, men Remen Evensen var forhåndskvalifisert.

Her ser du de komplette resultatene fra søndagens kvalifisering.

Mandagens konkurranse i Innsbruck starter 13.45.

HTML EMBED