RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varane i eksklusivt selskap


Raphaël Varane er en av bare fire spillere som har vunnet Champions League og VM i samme år. Her er han i duell med Mario Mandzukic i VM-finalen mot Kroatia. Foto: Natacha Pisarenko, AP / NTB scanpix
Raphaël Varane er en av bare fire spillere som har vunnet Champions League og VM i samme år. Her er han i duell med Mario Mandzukic i VM-finalen mot Kroatia. Foto: Natacha Pisarenko, AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Raphaël Varane er etter søndagens VM-finale en av bare fire spillere som har vunnet Champions League og blitt verdensmester i samme år.

Varane vant mesterligafinalen med Real Madrid i Kiev i mai og spilte hvert minutt av de sju kampene da Frankrike ble verdensmester. Søndag ble Kroatia slått 4-2 i finalen i Moskva.

Den første som fullførte dobbelttriumfen i mesterliga og VM gjorde det også med Real Madrid og Frankrike. Christian Karembeu sto for den bragden i 1998.

Også de to øvrige som har greid dobbelen vant mesterligaen med Real Madrid. Roberto Carlos fulgte i 2002 opp med VM-gull for Brasil, mens Sami Khedira hjalp Tyskland til VM-triumf i 2014. Han spilte imidlertid ikke finalen og er i noens øyne ikke medlem av klubben selv om han også fikk sin VM-gullmedalje.

Ytterligere seks tyskere vant i 1974 serievinnercupen (mesterligaens forgjenger) med Bayern München og deretter VM med Vest-Tyskland. Det var Sepp Maier, Paul Breitner, Georg Schwarzenbeck, Franz Beckenbauer, Gerd Müller og Uli Hoeness.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere