Gå til sidens hovedinnhold

Varane i eksklusivt selskap

Raphaël Varane er etter søndagens VM-finale en av bare fire spillere som har vunnet Champions League og blitt verdensmester i samme år.

Varane vant mesterligafinalen med Real Madrid i Kiev i mai og spilte hvert minutt av de sju kampene da Frankrike ble verdensmester. Søndag ble Kroatia slått 4-2 i finalen i Moskva.

Den første som fullførte dobbelttriumfen i mesterliga og VM gjorde det også med Real Madrid og Frankrike. Christian Karembeu sto for den bragden i 1998.

Også de to øvrige som har greid dobbelen vant mesterligaen med Real Madrid. Roberto Carlos fulgte i 2002 opp med VM-gull for Brasil, mens Sami Khedira hjalp Tyskland til VM-triumf i 2014. Han spilte imidlertid ikke finalen og er i noens øyne ikke medlem av klubben selv om han også fikk sin VM-gullmedalje.

Ytterligere seks tyskere vant i 1974 serievinnercupen (mesterligaens forgjenger) med Bayern München og deretter VM med Vest-Tyskland. Det var Sepp Maier, Paul Breitner, Georg Schwarzenbeck, Franz Beckenbauer, Gerd Müller og Uli Hoeness.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken