Manchester United fikk et brutalt møte med Anfield søndag. Viaplays fotballekspert Lars Tjærnås var blant dem som ble svært sjokkert over at resultattavlen viste 7–0 da dommeren blåste av kampen.

– Det er helt der oppe med en del andre skreller, men kanskje aller øverst, fordi jeg ikke så det komme. Jeg trodde, i likhet med de fleste andre, at det ville bli jevnt, sier han til Nettavisen.

Liverpool ledet kun med ett mål til pause, men tidlig i andre omgang ble håpet om poeng mindre og mindre for United. Frustrasjonen ble tydelig, og da dommeren blåste av kampen marsjerte flere slukørede United-spillere i retning garderoben.

Både assistenttrener Steve McClaren og Raphaël Varane nektet dette. Sistnevnte skrek til lagkameratene at de var nødt til å takke bortesupporterne.

– Det er ikke unaturlig at spillere ønsker å gjemme seg etter en sånn kamp, men det var klokt at de ble beordret bort dit, sier Tjærnås.

Manchester United-legende Roy Keane mener tapet er fullstendig uakseptabel. Han er ikke i tvil om hvordan han ville reagert om han spilte kampen.

– Hvis man taper 7-0, tror jeg at jeg ville blitt borte i noen måneder. Det er virkelig flaut, sier Keane til Sky Sports.

Les også: Landslagsledelsen totalslaktet: – Hvordan skal man forklare det?

– Brutalt

Tjærnås mener det er vanskelig å finne et svar på hvordan en slik toppkamp, mellom to engelske giganter, ender med et så stygt resultat.

– Det var en jevn første omgang, og jeg er ganske sikker på at Manchester United følte i pausen at de hadde en ganske god sjanse til å dra hjem med poeng. Når smellene kom så brutalt, så tidlig etter pause, endte det med en merkelig blanding av mental- og spillemessig kollaps, der grunnmuren i laget forsvant.

– Og med til den historien: At Liverpool hadde både enkeltspillere og offensive relasjoner som var gode nok til å utnytte det, mener Tjærnås.

Ifølge Manchester Evening News kom Erik ten Hag til treningsanlegget i Carrington rundt to timer tidligere enn vanlig mandag morgen. Der skal han ha holdt et møte med spillerne om det som var klubbens styggeste tap siden 1931.

– Jeg har gitt spillerne min mening om kampen, og vi skal snakke om den i morgen. Jeg vet at dette laget kommer til å nullstille. Vi er nødt til å slå tilbake, og det har vi vist tidligere at vi kan, sa nederlenderen søndag.

Les også: United-legender med knallhard Fernandes-dom: – En skam

Et varierende Liverpool

Toppene har vært høye, men samtidig har bunnpunktene vært langt dypere enn på flere sesonger for Liverpool denne sesongen. Forrige sesong kjempet Liverpool om en historisk kvadrupel, mens i år har de mer enn nok med å kjempe om en plass blant de fire beste.

Jürgen Klopps menn har slått Manchester City, rundspilt Bournemouth 9–0 og filleristet Manchester United, men samtidig har de blitt rundspilt av «lille» Brighton og Wolverhampton med resultatene 3–0.

– Jeg tror ganske mye handler om to ting: En spesiell inngang på sesongen, preget av at sesongen før endte med veldig mentalt bitre tap, tap som jeg tror det tok tid å komme over. Og så har de vært skadeplaget, og i veldig liten grad fått sjansen til å sette relasjonene de trenger, sier Tjærnås.

– I tillegg har de heller ikke sett spreke nok ut fysisk til å gjennomføre «Klopp-fotball». Uten forflytningsevne blir man brutalt straffet i hans filosofi på banen, legger fotballeksperten til.

For få uker siden så det mørkt ut for Liverpool i kampen om topp fire. Etter fire seiere og ett uavgjort på de siste fem kampene, har Liverpool for alvor kastet seg inn i kampen om Champions League-plass.

– Jeg tror de klarer det. Slik stallen og skadesituasjonen er nå, tror jeg veldig få lag kommer til å ta flere poeng resten av sesongen. Mye handler om å være i form de to-tre siste månedene, det er da alt avgjøres. Jeg tipper de ender som nummer fire, avslutter Tjærnås.

Liverpool møter Bournemouth på bortebane lørdag klokken 13.30. Manchester United skal i aksjon allerede til torsdag klokken 21.00. Da kommer spanske Real Betis på besøk i åttendedelsfinalen av Europaligaen.