RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

REKORDMANNEN: Jamie Vardy scoret i sine elleve Premier League på rad, men United og Leicester spilte 1-1.
REKORDMANNEN: Jamie Vardy scoret i sine elleve Premier League på rad, men United og Leicester spilte 1-1. Foto: Oli Scarff (Afp)

Vardy tok rekorden, men United og Leicester delte poengene

Sist oppdatert:
Historisk aften på King Power Stadium.

LEICESTER CITY - MANCHESTER UNITED 1-1

Som om ikke det var nok med at Leicester og United kunne ta tabelltoppen lørdag kveld, så skulle mye handle om én spiller og hans stevnemøte med historiebøkene.

- Der andre ser begrensninger ser han muligheter, sa Simen Stamsø Møller om Jamie Vardy før kampen. Engelskmannen kunne skrive seg inn i historiebøkene som den første spilleren i Premier League-historien til å gjøre mål i 11 ligakamper på rad.

I det 23.minutt så var det duket for nok et «Vardy party» og Leicester-spilleren dunket ballen i mål. Dermed passerte han den tidligere United-spissen Ruud van Nistelrooy, som han delte rekorden med før kampen, på lista.

- Godt gjort, Vardy! Du er nummer én nå og du fortjener det. skrev den den legendariske superspissen på Instagram da det ble klart at Vardy hadde snappet rekorden.

Saken fortsetter under bildet

Well done @vardy7! You're number one now and you deserved it. #11inarow.

Et bilde publisert av Ruud van Nistelrooy (@rvnistelrooy) lørdag 28. Nov.. 2015 PSTLikevel slo United tilbake og Bastian Schweinsteiger sørget for at Manchester United fikk med seg et poeng fra Leicester.

Rekord-knuseren

Begge lag åpnet veldig forsiktig og ønsket ikke kaste for mange spillere fremover. Det var tydelig at begge lag var litt preget av dette var en toppkamp der hverken eller ønsket å gi vekk noe.

Manchester United hadde på kjent vis mye ball, men slet med å skape noe mot Leicester-forsvaret. Leicester lå dypt, gjorde det vanskelig for motstanderen og satset alt på kontringene. Det skulle vise seg å være en lur oppskrift.

For i det 23.minutt så var det duket for historie på King Power Stadium. Manchester Uniteds corner ble snappet opp av Kasper Schmeichel som spilte kjapt i gang.
Til slutt fant Chrstian Fuchs en alltids like målsulten Jamie Vardy. Engelskmannen hamret ballen i det lengste hjørnet, De Gea var utslått og Vardy er nå den eneste som har scoret i elleve strake Premier League-kamper.

Tysk vinnervilje

Manchester United så rystet ut etter scoringen og Leicester fortsatte å presse på for scoring nummer to. I det 30.minutt fikk de nesten lønn for dette når Okazaki og Mahrez kombinerte fint inne i Uniteds boks. Sistnevntes skudd ble reddet av en beinparade fra De Gea.

Mot slutten av omgangen begynte spillet til United å sitte og i det 38.minutt suste Anthony Martial forbi Danny Simpson ute på venstrekanten, men hans pasningen inn til Rooney ble avverget av en våken Schmeichel.

Slik som mot Watford var den en tysk midtbanegeneral som tok kontrollen. Rett før pause rev Bastian Schweinsteiger seg løs inne i boksen og headet kontant inn utligingen på en corner fra Juan Mata.

Dermed var stillingen 1-1 til pause mellom de to topplagene i Premier League.

United tar over

Som i første omgang satset Leicester på høyt press og ville stresse United, men det var bortelaget som hadde den største sjansen tidlig i andre omgang.

United vant et frispark på høyrekanten og Schweinsteiger var kun en sterk Schmeichel-neve fra å sende United i føringen på nok et hodestøt. Mye av andreomgangen skulle handle om de røde som prøvde å bryte ned Leicester-muren.

Hjemmelaget, på sin side, fortsatte å ligge dypt og ønsket å suse av gårde på kontringene. De var nære ved å ta ledelsen i det 66.minutt når Mahrez løp fra Uniteds forsvar og serverte innbytter Leonardo Ulloa med en krempasning. Argentinerens skudd ble mesterlig reddet av David de Gea.

Wayne Rooney hadde en vanskelig dag på jobben og ble byttet ut i det 68.minutt med Memphis Depay. Nederlenderen var nær ved å gi hjemlaget alle tre poengene i det 85.minutt, men kaptein Wes Morgan gjorde nok til å stresse Memphis i avslutningsøyeblikket.

Begge lag presset på for vinnermålet i sluttminuttene, men flere scoringer skulle det ikke bli på King Power Stadium. Det betyr at United faller ned på tredjeplass, mens Manchester City leder Premier League på målforskjell over Leicester.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere