RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varmen største utfordring

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Trykkende varme i Atens gater blir syklisten Anita Valens største utfordring under landeveisrittet i de olympiske lekene i Aten 15. august.

- Vanligvis mestrer jeg varmen rimelig bra, men drøye 40 varmegrader er ekstremt. Det er en temperatur vi ikke er vant til, sier Anita Valen, som vil tape rundt fem liter væske i OL-rittet.

- Alt nå må jeg lære meg til å innta mer væske. Under OL-rittet blir det behov for en liter i timen. Akkurat det er det vanskelig å trene på i regnvær hjemme i Norge, mener Valen, som skal oppholde seg mye i skikkelig varme før OL.

De siste ti dagene før avreise til Aten skal hun og trener Jan Georg Iversen ligge i Sør-Frankrike.

Ødelagt nerve
- Anita mestrer varmen utmerket. I fjor kjørte hun Tour de France for kvinner 14 dager i ekstrem varme, sa Jan Georg Iversen på et pressemøte fredag.

Tidligere på dagen hadde Anita Valen tappet blod og vann fra låret på grunn av en skade i et ritt tidligere i år. Sju ganger har hun gjort det hos legen på Toppidrettsentret.

- I 60 kilometer i timen traff jeg fortauskanten og gikk i asfalten under Flandern Rundt. Følelsen i låret er borte på grunn av en avrevet nerve, sa Valen, som mistet 10 treningsdager på grunn av velten.

Til uken kjører hun det store etapperittet Tour de l’Aude i Frankrike. Ifølge treneren stiller hun i god form til det rittet.

Trener spurt
- I løpet av sesongen venter jeg god form og gode resultater i flere ritt. Men det kan ikke sammenlignes med den form hun skal være i under OL. Det er jeg sikker på, sa Jan Georg Iversen.

Valen (35) ga seg foran OL i Seoul i 1988 på grunn av skade, men kom tilbake for to-tre år siden. I fjor satset hun og Iversen mye på å gjøre henne bedre i bakkene. De lyktes i det prosjektet. I år er det satt mer fokus på fart og spurtegenskapene.

I år skal hun kjøre mye bak scooteren til Jan Georg Iversen.

- Når han holder rundt 60 kilometer i timen, prøver jeg å spurte forbi. Dette opplegget har vi god tro på, sa hun.

Glad er hun også fordi det er blitt mer ro rundt forberedelsene til OL. I fjor var det ikke alltid fokus på syklingen på grunn av den positive dopingprøven etter kaffedrikking.
(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere