*Nettavisen* Sport.

Varmen tok knekken på maratonjentene

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

De norske jentene slet i solsteken i Barcelona.

31.07.10 16:06

Kirsten Melkevik Otterbu, Kjersti Karoline Danielsen og Christina Bus Holth var blant de 43 deltakerne som stilte til start i maratonløpet i EM i friidrett i Barcelona på lørdag, og alle de tre norske jentene kom seg da også til mål.

Uten å hevde seg helt i toppen av resultatlistene: Melkevik Otterbu ble best av de norske jentene på 19.-plass, drøyt elleve minutter bak vinneren Zivile Balciunaite fra Litauen.

Løpet gikk i solfylte gater i Barcelona, der temperaturen i skyggen ble målt til 26,2 grader. Langt varmere var det selvfølgelig for jentene som løp i solsteken.

- Når det gjelder varmen, var det litt enklere i starten, og det handlet hele tiden om å være skolert og spare på kreftene. Men jeg merket jo godt at det ble varmere hele tiden, sier Otterbu til friidrett.no.

Kjersti Karoline Danielsen ble nummer 26, mens Christina Bus Holth endte på 30.-plass.

- For mitt vedkommende var det en prestasjon, bare det å komme i mål. Jeg kjente etter hvert at jeg hadde ingen ting å dra med, forklarer Bus Holth.

Vinnertiden til Balciunaite var på 2.31,14 timer, mens Kjersti Melkevik Otterbu var inne på 2.42,24. De to andre norske jentene var i mål etter henholdsvis 2.45,00 og 2.48,14 timer.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.