Gareth Southgate ble hyllet etter å ha tatt England til semifinalen i fotball-VM i 2018, og gjenskapte suksessen tross finaletap mot Italia i EM 2020, som ble spilt i fjor sommer.

Nå er engelskmennene inne i en svak periode med nedrykk i Nations League etter fem strake kamper uten seier. England har kun scoret et mål, og usikkerheten brer seg over balløya før verdensmesterskapet går av stabelen i november.

– Jeg er ikke dum. Til syvende og sist blir jeg vurdert på det som skjer i VM. Kontrakter er irrelevante i fotball. Managere kan ha avtaler på tre, fire og fem år, men du må akseptere at det er tid for å gå hvis resultatene ikke er gode nok, sier Southgate, gjengitt av The Guardian.

– Hvorfor skulle det være annerledes for meg? Jeg er ikke arrogant nok til å tenke at kontrakten min beskytter meg på noen som helst måte, legger han til.

Les også: Slår tilbake mot ny Rekdal-kritikk: – Kanskje jeg ikke burde svare ham

VM-plassen kan ryke

For Liverpool har Trent Alexander-Arnold tidvis vært strålende. Hans moderne og offensive spillestil har flere ganger blitt hyllet av eksperter, og engelskmannen har vært på årets lag i Premier League tre ganger.

På landslaget har det derimot buttet imot for høyrebacken. Alexander-Arnold står «kun» med 17 landskamper siden debuten i 2018. Han måtte stå over fjorårets EM grunnet en skade, og har tidligere meldt avbud på landslagssamlinger av samme årsak.

Under tapet mot Italia på fredag ble Liverpool-stjernen sittende på benken hele kampen, og i den siste kampen i Nations League-gruppen mot Tyskland mandag kveld blir ikke Alexander-Arnold å se. Southgate har nemlig utelatt ham fra troppen på 23 mann.

Vrakingen er dårlig nytt for Alexander-Arnold. Kampen mot Tyskland er den siste før fotball-VM senere i år. Dermed vil ikke 23-åringen få vist seg fram for Southgate, og det kan fort tenkes at plassen i VM-troppen henger i en tynn tråd.

Slaktes

I Liverpool-drakten har formen til Trent Alexander-Arnold vekslet fra å være blant de aller beste backene i verden, til å ha store defensive problemer. Engelskmannen har levert 44 assists i Premier League de foregående sesongene, men har vært noe svakere denne sesongen.

– Jeg elsker fyren og hans offensive egenskaper. Men defensivt er han på Championship-nivå. Bare Klopps system fungerer for ham. Når det ikke fungerer så bra som det har gjort denne sesongen, er alt du ser hans defensive mangler, sier den franske verdensmesteren Frank Leboeuf til Journal du Dimanche.

Det engelske landslaget spiller stadig en 3-4-3-formasjon, der Alexander-Arnold har slitt med å finne ut av rollen som vingback. Kieran Trippier, Reece James og Kyle Walker ser alle ut til å være foran ham i køen.

– Han har et fantastisk pasningsregister, vi er velsignet med forskjellige spillerprofiler i den posisjonen, hvis vi spiller med vingbacker, er Trippier og Reece James også eksepsjonelle med ballen, på forskjellige måter, og vi ser alltid på totalpakken, uttalte Southgate etter kampen mot Italia.

England får besøk av Tyskland i en «ubetydelig» Nations League-kamp mandag klokken 20.45. England har allerede rykket ned til det nest øverste nivået, og Tyskland har ikke muligheten til å vinne gruppen. Førsteplassen avgjøres i kampen mellom Ungarn og Italia.