*Nettavisen* Sport.

Varsler ekstrem varme i Australian Open

HETEBØLGE: Novak Djokovic (øverst), her i en treningskamp mot sveitsiske Stan Wawrinka, må belage seg på hete dager når Australian Open starter på mandag. Foto: David Gray (Reuters)

Venter opp mot 40 grader på åpningsdagen.

Novak Djokovic og Serena Williams må kanskje oppleve å forsvare Australian Open-tittelen i uutholdelig varme. Det ventes opp mot 40 grader på åpningsdagen av turneringen mandag.

Den australske sommeren kan skape problemer for de fleste spillerne i Australian Open, men været kan svinge voldsomt i Melbourne. Man vet aldri helt hva man kan forvente av værgudene i byen, selv om prognosene varsler 37 grader mandag.

- Du må være klar for det som kommer her. Været er uforutsigbart. De kaller byen for den med fire årstider om dagen, sier Djokovic.

Kjempesesong

Serberen har akkurat fullført sin beste sesong noensinne. I 2015 ble det elleve titler, blant annet tre Grand Slam-titler. Mandag begynner reisen mot å toppe den flotte fjorårssesongen.

- 2015 var den beste sesongen i livet mitt. Jeg nøt hvert øyeblikk jeg brukte på banen, sier Djokovic.

- Forhåpentligvis kan jeg spille mange kamper. Det betyr at jeg vil gjøre det bra. Om jeg er kapabel til å gjøre det samme som eller bedre enn i 2015, er jeg usikker på. For å være ærlig, dette er bare begynnelsen. Jeg tar en turnering om gangen, sa Djokovic.

I første runde møter verdenseneren sørkoreanske Chung Hyeon. 28-åringen tror ikke det blir en enkel oppgave.

- Han er en av de kommende stjernene. Jeg har ikke sett ham spille så mye, men han slår ganske solid fra bak på banen, sa Djokovic.

Kan tangere Graf

Williams hadde i likhet med Djokovic en fantastisk 2015-sesong. Også amerikaneren vant tre Grand Slam-titler, men snublet overraskende i US Open mot italienske Roberta Vinci i semifinalen.

Vinner verdenseneren like mange Grand Slam-turneringer i år, vil hun tangere Margaret Courts rekord for flest antall titler i de fire store tenniskonkurransene på 24 seirer. Vinner hun Australian Open, vil 34-åringen ha like mange som Steffi Graf med 22 seirer. Williams har hatt en oppladning med skadetrøbbel og er usikker på formen.

- Jeg har hatt gode forberedelser, selv om jeg ikke har fått spilt de kampene jeg har ønsket. Men etter mange år i sirkuset, burde jeg være i stand til å fokusere på at jeg spilte mange kamper i fjor, sa Williams.

Den regjerende mesteren av Australian Open møter italienske Camila Giorgi i første runde mandag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.