Varsler fuktig tippeligastart

Foto: TV 2

Ingen kamper i serieåpningen står i umiddelbar fare for å bli avlyst, men banemestrene rapporterer om svært variable spilleforhold.

04.04.06 12:58

Seks dager før seriestart har TV 2 Nettavisen tatt en ringerunde for å sjekke status på de sju kamparenaene.

Alt tyder på at samtlige kamper avvikles etter planen. Men i Kristiansand og Fredrikstad sliter man med store vannmengder. Og i Molde snør det tirsdag morgen.

Dette er status:

Ham-Kam – Viking, Briskeby
- Matta er ikke akkurat grønn, men banen er jevn og fin. Men kamp blir det, fastslår arrangementssjef Jørn Nilsen i Ham-Kam.

Molde – Tromsø, Molde stadion
- Banen er bra, den, men akkurat nå snør det her i Molde. Men det ligger duk på banen, så jeg er ikke engstelig. Jeg er 99,5 prosent sikker på at det blir kamp. Denne snøen kommer nok bare for å terge oss opp litt, sier arrangements- og driftsansvarlig Oddne Orvik i Molde.

Stabæk – Sandefjord, Nadderud stadion
- Matta er bra. Det blir kamp, fastslår drifts- og anleggssjef Aril Thorp i Stabæk.

Start – Lyn, Kristiansand stadion
- Det ser litt skummelt ut. Banen er fuktig og i dårlig forfatning, det var kulde i natt og værmeldingen er dårlig. Det ser ut til at de har tenkt å spille uansett, men det blir en blaut og dårlig bane, konstaterer banemester Petter Tønnesen i Kristiansan kommune.

Vålerenga – Odd Grenland, Ullevaal stadion
- Det er ingen tvil om at det blir kamp. Vi sådde nytt gress i desember, så det er ikke så mye gress. Men banen blir grønn, jevn og fin. Veldig bra spilleforhold, opplyser driftssjef Kjell Borgersen ved Ullevaal Stadion.

Lillestrøm – Rosenborg, Åråsen
- Hele banen ligger under duk. Den begynner å bli grønn, selv om det er tynt med gress. Det skal gå greit å spille, det er ingen tvil om at det blir kamp, fastslår banemester Terje Hveding.

Fredrikstad – Brann, Fredrikstad stadion
- Det er litt bløtt, ja, og det er fortsatt tele 20 cm nede i bakken. Men vi håper været er med oss og har beredskap. Det er uaktuelt å stenge banen, for vi har ingen reservebane. Dermed blir det dommeren som avgjør på kampdagen om banen er spillbar, forteller arrangementsansvarlig Bjørn Bagstevold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag