*Nettavisen* Sport.

Varsler gull og nye rekorder

Foto: VALERY HACHE

Selvsikker Usain Bolt tror på Beijing-reprise.

23.07.12 09:39

Birmingham (NTB): Usain Bolt er selvsikker og sier til avisen The Sunday Gleaner at han er overbevist om at han kan gjøre det samme i London som han gjorde i Beijing i 2008.

Da vant han gullmedaljene på både 100 og 200 meter med nye verdensrekorder, og han var også med på det jamaicanske vinnerlaget på 4 x 100 meter stafett.

- Jeg er overbevist om at jeg kan gjenta det jeg gjorde i Beijing. Nå har jeg sjekket meg grundig, og alt ser bra ut. Jeg plages ikke av noen skader og er fornøyd med situasjonen, sier Bolt til The Gleaner 14 dager før friidretten starter på Olympiastadion i London.

Usain Bolt er på plass i Birmingham, der Jamaica har valgt å legge precampen sin før OL, og den dobbelte verdensrekordholderen sier han nesten ikke kan vente med å komme i gang med OL.

- Jeg trener veldig hardt og ser fram til å komme i gang med OL. Det er det eneste jeg tenker på akkurat nå. Jeg har også kost meg de første dagene her i Birmingham, for det har vært mer sol enn regn, og det er veldig bra, sier Usain Bolt, som løper 100 meteren i OL sammen med Yohan Blake og Asafa Powell. De fleste tror han kommer til å få størst konkurranse fra Blake, fjorårets verdensmester på distansen fra Daegu, da Bolt ble disket for tjuvstart.

Bolt holder verdensrekord på 100 meter med 9,58 sekunder fra Berlin-VM i 2009. På 200 meteren er rekorden på 19,19 sekunder. Også den rekorden ble satt i Berlin. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.