Gå til sidens hovedinnhold

Varsler hoppendringer

Hopplandslaget foran OL-sesongen blir presentert i neste uke. Sportssjefen varsler endringer.

- Etter en sesong som den vi nå har lagt bak oss, er vel ikke det helt unaturlig, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han vil ikke lette på sløret om hva endringene vil bestå i. Men han mer enn antyder at vinterens store gjennombruddsmann Johan Remen Evensen vil få en av plassene på elitelaget.

- Det vil vel neppe overraske noen, sier hoppsjefen med et smil.

Tre av sju sikre
Landslaget besto siste sesong av sju mann - Anders Jacobsen, Anders Bardal, Tom Hilde, Bjørn Einar Romøren, Kenneth Gangnes, Kim Rene Elverum Sorsell og Jon Aaraas.

Bare de tre førstnevnte virker sikre på neste sesongs landslag. Romøren har ikke prestert opp mot det han er god for i vinter, og de tre sistnevnte - alle unggutter som ble tatt inn på laget i fjor - har som ventet levert varierende resultater.

Ifølge Bråthen vil neste sesongs landslag bestå av seks eller sju hoppere.

Finne inn i systemet
En som i løpet av de to siste vintrene har hoppet seg inn i landslagsdiskusjonen, er Akseli Kokkonen.

Den tidligere landslagsmannen i Finland, som er bosatt på Lillehammer, har vært den klare eneren i norgescupen både i fjor og sist vinter. Han er av både Bråthen og landslagstrener Mika Kojonkoski blitt betegnet som en spennende framtidig utøver for sitt nye hjemland. Finnen blir nemlig norsk statsborger i løpet av sommeren.

- At han vil få en plass i systemet vårt er helt på det rene. Men neppe på verdenscuplaget, i hvert fall ikke i første omgang, sier Bråthen.

Rolleavklaringer
Når det gjelder trenerapparatet, ligger det ifølge sjefen også an til noen endringer.

- Etter evalueringene vi har vært gjennom i vår, kommer vi til å foreta noen rolleavklaringer og bli litt tydeligere på ansvarsfordeling, er alt han vil si om den saken. (ANB)

Reklame

Black Week: De beste motekuppene du gjør nå