Gå til sidens hovedinnhold

Varsler krig om tv-rettigheter

Selskapet bak Viasat og TV 3 vil sikre seg rettighetene til norsk fotball. Dermed ligger det an til krig når forhandlingene snart starter.

Dagens tv-avtale mellom Norges Fotballforbund og TV 2/NRK går ut etter inneværende sesong. Nå skal forbundet ut i nye forhandlingsrunder med tv-selskapene. I tillegg til TV 2 og NRK, er også det svenske mediekonsernet MTG meget interessert i å sikre seg rettighetene til eliteserien.

- Skal ha eliteserien
Selskapet, som står bak Viasat, betalte nylig 570 millioner for retten til å sende Champions League de neste tre sesongene. Og nylig uttalte ledelsen i selskapet at TV 3 har fått frie tøyler til å sikre rettighetene til norsk fotball.

- Nå skal vi ha eliteserien i fotball, sier den norske MTG-toppen Hein Espen Hattestad til Kampanje.

Hattestad snakker ikke om «hvis» MTG får rettighetene, men «når» selskapet får rettighetene.

- Når vi får eliteserien vil legge ned betydelige ressurser i dette, sier han.

Men selv om MTG skulle legge inn det høyeste budet på tv-rettigehetene til eliteserien, er det ikke utenkelig at NFF vektlegger andre kriterier også. Som dekningsgrad. TV 3 når ikke på langt nær like store deler av befolkningen som TV 2 eller NRK.

Hauge tjente flesk
Da dagens avtale mellom Norges Fotballforbund på den ene siden og TV 2 og NRK på den andre siden ble inngått, var Rune Hauge hyret inn for å bistå NFF i forhandlingene. Da potten skulle fordeles satt Hauges selskap igjen med 20 millioner bonuskroner.

Det skapte betydelig oppmerksomhet her hjemme. Men da det svenske forbundet nylig solgte fotballrettighetene, satt stakk Hauge ifølge VG av med 30 millioner kroner.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen