Gå til sidens hovedinnhold

Varsler nye Bolt-sjokk

Usain Bolt sjokkerte en samlet friidrettsverden i Beijing-OL. Flere overraskelser er i vente.

Oslo(ANB): Det hevder i hvert fall den jamaicanske sprintkongens trener Glen Mills. Han er hellig overbevist om at verdensrekordholderen på både 100 og 200 meter kommer til å forbedre tidene sine ytterligere – så fort han får forbedret startteknikken.

Rent bord
22-åringen gjorde rent bord under sommerlekene i Kina i fjor sommer – og ble kronet som den nye sprintkongen etter tre nærmest utenomjordiske løp. På 100 meter satte han ny verdensrekord med utrolige 9,69, etter å ha slakket betydelig av på farten de siste meterne inn mot mål.

På den dobbelte distansen noen dager senere slo han Michael Johnsons «umulige» verdensrekord på 19,32 med to fattige hundredeler. Deretter avsluttet han mesterskapet med å bidra sterkt til jamaicansk gull på den korte stafetten. Også der ble det verdensrekord.

Skal bli startrask
Nå har 22-åringen og hans støtteapparat startet jakten på forbedringer foran oppgavene som venter i 2009.

– Vi har identifisert tre elementer ved starten hans som kan korrigeres inn mot den kommende sesongen, sier trener Glen Mills, ifølge det franske nyhetsbyrået AFP.

– I løpet av de to neste sesongene skal han bli den raskeste starteren verden har sett – tatt i betraktning hans høyde. Ingen kommer til å forsvinne fra ham ut fra blokkene lenger, tilføyer han.

Spørsmålet mange stiller seg, er naturligvis hvor fort Bolt kan klare å løpe. Det er treneren mer usikker på.

– Jeg vet ikke hvor fort Bolt kan klare å løpe, men jeg vet at han kan løpe mye fortere. Vi har akkurat startet utviklingen, sier han.

Vil slå Johnson igjen
Bolts store mål i 2009 er VM i Berlin i siste halvdel av august. Der er sprintkongen naturligvis storfavoritt på de korte distansene. Samtidig har 22-åringen satt seg mål om å løpe lengre enn bare 200 meter – i framtiden.

Før jul lanserte Bolt en drøm om å slå Michael Johnsons verdensrekord på 400 meter. Den lyder på 43,18 og stammer fra VM i Sevilla for over ni år siden.

– Alle vil slå denne rekorden, og 2010 passer perfekt, sa Bolt til BBC – vel vitende om at det ikke er noen mesterskap det året. Dermed må han sette seg andre mål.

Jamaicaneren har ikke overraskende blitt kåret til årets idrettsutøver i verden i en rekke medier og organisasjoner de siste ukene.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken