RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsler nye dopingavsløringer

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
Sykkelpresidenten avslører gransking av ryttere.

Franco Pellizotti og Pietro Caucchioli er to av rytterne som har havnet i dopinggarnet på grunn av de biologiske blodpassene.

Nå kan det dukke opp flere dopingsaker basert på en vitenskapelig overvåking av blodverdiene.

Uttalelser sykkelpresident Pat McQuaid har gitt til cyclingnews.com, mer enn indikerer at noe stort er på gang.

- Jeg vet ikke eksakt hvor mange tilfeller det er snakk om, men det har foregått diskusjoner i denne bygningen rundt en rekke ryttere. Ekspertene våre diskuterer verdiene i tilfellene vi mener det bør åpnes dopingsaker, forteller McQuaid til sykkelnettstedet.

UCI fikk kritikk
Tidligere i år har UCI (det internasjonale sykkelforbundet) fått kritikk for manglende testing basert på informasjonen som hentes inn fra overvåking av blodprofilene, men dette ble tilbakevist av forbundet.

I en pressemelding skrev de derimot at 1074 dopingprøver ble tatt basert på blodpassene i 2010, og at 1577 var unnagjort i løpet av første halvår i år.

Les også: Utestenger sykkelstjerner på livstid

Testene blir utført både utenfor konkurranse, like før konkurranse og under selve konkurransene.

Likevel har ingen ryttere blitt utestengt siden 2010, og kritikerne har hevdet at det har sammenheng med hvor kostbart det var å få en toårig utestengelse mot Pellizotti.

Kryptisk president
Det er selvsagt for tidlig å spekulere i om det blir fellende dommer denne gangen, eller hvor mange ryttere som i øyeblikket holdes under oppsikt av dopingjegerne.

- Vi er nødt til å vente til prosessen er gjennomført, og jeg kan fortelle det nå om eller hvis det blir åpnet saker. Avgjørelsen er ikke tatt ennå. Jeg kan heller ikke si noe om det er en, to eller tre utøvere det er snakk om.

- Arbeidet har kommet til den avsluttende fasen, men jeg vet ikke når den endelige avgjørelsen tas. Det kan dreie seg om uker eller dager, lyder den kryptiske beskjeden fra McQuaid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere