RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Morten Holm / SCANPIX

Varsler store endringer i LSK

Magnus Haglund varsler at LSK vil se helt annerledes ut under hans ledelse. Fra januar blir «vi» det viktigste ordet på Åråsen, og det skal synes på banen.

Den nye LSK-treneren er opptatt av å skape et bedre kollektiv enn det LSK har vært i 2011.

38-åringen har sett klare mangler i det årets mannskap har prestert denne høsten, og svensken lover allerede at neste års utgave vil se helt annerledes ut.

- Det vil bli stor forskjell. Dere vil se et mer velorganisert lag, og hver enkelt spiller vil ta bedre beslutninger på banen. I kampene denne høsten har jeg sett spillerne spille sin egen kamp, ikke for et lag. Fra januar skal vi bygge et stort og sterkt «vi» både på og utenfor banen, sier Magnus Haglund.

Haglund ønsker å bygge et lag hvor alle er trygge på hverandre og vet hva sidemannen gjør. På den måten tror han også alle dagens spillere kan prestere bedre.

- Det er urettferdig å vurdere dagens spillerne ut fra de ti siste kampene. Jeg vet at det bor mer i dem enn de har fått vist. Men når laget fungerer dårlig, gjøres det flere personlige feil. Vi skal jobbe hardt for å få laget til å fungere, og da vil også mange av de personlige feilene bli borte, fastslår Haglund.

Fire forsvarsspillere
I sine åtte år som Elfsborg-treneren brukte Haglund både 4-4-2 og 4-2-3-1 som formasjon. Han har ikke bestemt seg for tallkombinasjonen han skal bruke i LSK.

- Vi kommer til å spille med fire forsvarsspillere. Foran fireren vil spillermaterialet avgjøre hva slags tallkombinasjon vi velger. Jeg er ikke så opptatt av det heller. Det er fordeler og ulemper med alle formasjoner, og det viktigste er hvordan det utføres på banen, sier han.

Når han først har bestemt seg for formasjonen han ønsker at laget skal spille, så vil det neppe bli store variasjoner utover i sesongen.

- Jeg skifter ikke så mye på formasjonen. Det handler om å skape trygghet for spillerne, sier Haglund.

Vurderer svenske spillere
Allerede da han signerte toårsavtalen med LSK under onsdagens pressekonferanse, sa treneren at Åråsen-klubben trenger spillerforsterkninger.

Den jobben er han nå i gang med sammen med sportsdirektør Torgeir Bjarmann. Han vet hva han leter etter.

- Laget mangler aldersbalanse. Vi har mange unge og eldre, men få spillere i sin beste alder i midten av 20-årene. Det er i den aldersgruppen vi må styrke laget først, sier han.

Totalt ser den svenske treneren for seg en spillerstall med 20–21 utespillere og to keepere, og han utelukker ikke at det vil bli hentet spillere fra Sverige.

- Jeg har ingen navn å komme med nå, men jeg har ganske klart for meg hva vi trenger. Det svenske markedet kjenner jeg godt, sier han.

Møtte støtteapparatet
Haglund ser potensialet hos LSKs mange unge spillere, men han kan ikke love alle like mye spilletid neste sesong som de har fått i år.

- De unge har fått spille mer denne sesongen enn de normalt ville gjort. Selv om de har utviklet seg, vil nok neppe så mange unge spille samtidig neste år.

I går møtte Haglund støtteapparatet han skal jobbe med. Han planlegger ingen utskiftninger i sin egen stab.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere