Torsdag sprakk nyheten om at nye koronatiltak i Nederland vil gjøre at Norges potensielle gruppefinale mandag vil gå for tomme tribuner.

Nederlandske medier skriver at en endelig avgjørelse kommer på en pressekonferanse klokken 19.00 i kveld, og beslutningen vil også ha betydning for et visst antall nordmenn.

Norges tildelte billettkvote er fylt opp før oppgjøret på De Kuip i Rotterdam, og blant dem som har billett er Rune Eikeland, bedre kjent som «Rune Tribune».

- Det er veldig trist for oss som har planlagt tur, sier han til Nettavisen.

Eikeland er blitt et kjent ansikt på tribuner rundt omkring i verden, og han følger både landslaget og andre norske idrettsstjerner med sin velkjente trompet og vikinghjelm.

Han forteller at et femtitalls nordmenn likevel vil dra til Nederland til tross for at de ikke får komme inn på arenaen.

- Vi kommer til å dra uansett. Vi må jo være så nære stadion som mulig, og gjøre oss synlige og lydhøre, forteller han.

Under Bislett Games i 2019 gjorde Eikeland seg bemerket da han leide en lift utenfor friidrettsarenaen for å kunne bivåne friidrettsarrangementet live.

Han utelukker imidlertid et lignende stunt i Nederland mandag.

- Vi spøkte litt med det, men hadde fått nei. Vi kommer til å være så nære vi får lov, påpeker han.

Han sier de er rundt 50 nordmenn som planlegger tur uansett om det blir tomme tribuner.

- Vi skal gjøre oss bemerket, sier Eikeland som har fulgt landslaget i 30 år.

- Vi skal gjøre vårt beste for å lage lyd og være synlige nærmest mulig, og det kan hende vi blir jaget utenfor stadion, men vi må prøve å lage mest liv.