Gå til sidens hovedinnhold

Varsler «tjuvtriks» i drømmefinalen

- Så lenger det er lovlig, burde jeg ha lov til å bruke det, sier Roger Federer.

Mens kvinnenes finale gikk mellom ukjente Roberta Vinci og Flavia Pennetta, møtes verdenseneren og -toeren i finalen for mennene. Duoen møttes også i siste kamp under Wimbledon i sommer. Da var Djokovic best. Søndag ønsker Federer å slå tilbake. Totalt i karrieren leder han med 21 seirer mot 20 seirer for Djokovic i møter mellom de to duellantene.

– Med Novak har det vært rett fram. Det er hva jeg liker ved rivaleriet mellom oss. Jeg føler han ikke trenger å tilpasse spillet sitt så mye. Det er en skytekonkurranse, og det synes jeg er kult, sa Federer.

SABR

Under turneringen har den rutinerte sveitseren brukt et omdiskutert knep, kalt snikangrepet fra Roger (SABR), for å vinne flere poeng. Det hele dreier som om at 34-åringen går ut for å angripe motspilleren tidlig og tar ballen på halvvolley. Han forlater grunnlinjen akkurat idet motspilleren kaster ballen opp i luften.

Flere har kritisert trikset og mener det nesten er respektløst overfor motstanderen, blant andre Djokovics trener. Selv er serberen skeptisk.

– Jeg har ikke vurdert å gjøre det. Det blir et spennende skudd for han. For motstanderen er det ikke å spennende. Jeg har ikke noe mer å si om det, sa Djokovic.

Federer selv forsvarte seg foran oppgjøret i New York. Han er ikke redd for å bruke taktikken i finalen.

– For meg virker det fornuftig å gjøre det. Jeg vil bruke det i finalen. Det er ikke respektløst. Jeg står faktisk i posisjon når de server, og ikke før de kaster ballen beveger jeg meg slik at de ikke kan se meg. Så lenger det er lovlig, burde jeg ha lov til å bruke det, sa Federer.

Fire år siden sist

Federer har ikke vunnet en Grand Slam-tittel siden Wimbledon i 2012. Dette er hans tredje finale siden den gang. Forrige var i årets Wimbledon. Da ble veteranen slått av nettopp Djokovic.

Med totalt 17 triumfer i de store turneringene gjennom sin karriere er han den med aller flest Grand Slam-titler. 28 år gamle Djokovic kan ta sin tiende tittel om han beseirer Federer.

– Jeg kom her med et ønske og mål om å nå finalen og kjempe for trofeet. Nå er jeg i den posisjonen. Det er allerede et stort resultat, men jeg ønsker å ta det siste steget på søndag og få hendene mine på trofeet, sa serberen, som har vunnet US Open en gang tidligere i 2011. (©NTB)

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken