Vasaloppet kan bli VM i 2008

Foto: Scanpix

Sterke krefter innenfor langrennssporten jobber for at Vasaloppet skal bli VM-løp i 2008.

02.03.04 08:37

Inspirert av suksessen med VM i skiflyging, ønsker langrennssporten et VM i den meste ekstreme øvelsen i de sesongene som ikke har tradisjonelt VM eller OL. Neste mulighet er 2008, og samtaler er allerede innledet med Vasaloppet, skriver Adresseavisen.

Mye fokus
- Det har vært jobbet med dette over lengre tid, sier langrennskomiteens formann Hermod Bjørkestøl. Det er først og fremst Norge, Sverige, Finland og Estland som trykker på, men engelskmannen Paddy Field gjør grovjobben gjennom sitt formannsverv i turrennkomiteen.

- Vi tror et VM vil sette mye fokus på langdistanserennene. Maratoncupen er kommet litt i bakgrunnen, fordi kvaliteten på løperne som går der ikke har vært bra nok. Her ligger muligheten til å gjøre noe med det, sier Bjørkestøl.

Maratonrennene er den store skibegivenheten i mange land. Vasaloppet er større enn noe annet i Sverige. Engadin maraton er det største rennet i Sveits. Det samme er Transjurasienne i Frankrike og til dels Marcialonga i Italia.

Gå langt
- Sjelen til langrenn handler om å gå langt. Tidligere brukte man tre-fire timer på en femmil. Nå kryper tiden ned mot to timer. For å ivareta den gamle tradisjonen, bør vi gjøre noe med maratonløpene. Det ligge sterke krefter i dette, det ser man både på deltakelsen og interessen, sier Bjørkestøl.

Vasaloppet er klar til å inngå en dialog om å være VM-arrangør i 2008. Alt tyder på at svenskene får det første langdistanse-VM.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag