Gå til sidens hovedinnhold

Vecchia-mål langt på overtid stoppet Ondráseks drømmecomeback

Rosenborg fikk med seg alle poengene da tre overtidsminutter var passert hjemme mot Tromsø.

ROSENBORG - TROMSØ 3-2:

Innbytter Stefano Vecchia (26) nikket inn 3-2-målet ved bakre stolpe, etter innlegg fra en annen innbytter Carlo Holse.

RBK fikk en god start på kampen, med to scoringer fra denne unge angrespduoen Noah Holm (20) og Emil Konradsen Ceïde (20). Også sistnevnte scoret med hodet.

Les også: Avfeier at Glimt lot seg lure: - Et ultradefensivt lag

Men trønderne var langt ifra forberedt på hvordan de skulle håndtere den tilbakevendte og rutinerte TIL-helten Zdenek Ondrásek (33) på Lerkendal.

Med både scoring og målgivende ble spissen kåret til banens beste etter et tidlig innhopp.

- Det er en stund siden jeg har spilt kamp, men jeg følte meg bra og laget hjalp meg mye ute på banen. Men som jeg har sagt, så gjør dette veldig vondt, sa en tappert smilende Ondrásek til Eurosport Norge.

Les også: Ga klar beskjed til Fagermo etter ny VIF-nedtur: - Må komme seg på jobb!

- Vi må se det positive i dette. Vi lå under 0-2 og det er ikke lett å komme hit til Trondheim. De har et sterkt lag. Du kan ikke miste konsentrasjonen et eneste minutt, og det gjorde vi i det siste minuttet, så da tapte vi, tilføyde han.

Helt tilbake i 2012-sesongen delte Ondrásek toppscorertittelen i Eliteserien med daværende Strømsgodset-spiss Peter Kovacs. Begge scoret 14 mål det året.

Utrolig innhopp

Tsjekkeren ble gjenintrodusert som eliteseriespiller da han kom inn fra benken allerede i den første omgangen søndag kveld. Allerede før halvtimen var spilt angret Tromsø-trener Gaute Helstrup på avgjørelsen om å plassere 33-åringen på benken fra start.

På stillingen 2-0 til Rosenborg i 28. spilleminutt sendte Helstrup inn Ondrásek som erstatter for midtbanespiller Daniel Berntsen.

Tsjekkeren tok selvfølgelig plass på topp for gjestene og skjøv Eric Kitolano ned i midtbaneleddet. Det tok ikke mange minuttene før det skulle gi betalt.

Ondrásek kom seg foran både Holmar Eyólfsson og Adam Andersson og forlenget en lang pasning med hodet. Alltid offensive Tomas Totland var allerede på vei inn i bakrommet og plasserte inn Tromsøs redusering via den nærmeste stolpen.

Totlands femte scoring i Eliteserien fikk bortelaget tilbake på skuddhold før sidebyttet, og var bare et forvarsel på hva som skulle skje tidlig i den andre omgangen.

En ny lang ball fra keeper Jacob Karlstrøm fant Runar Espejord som enkelt kunne stusse videre i bakrommet nok en gang. Der var Ondrásek like giftig som i glansdagene og avsluttet med en utsøkt vipp over André Hansen.

- «Kobraen» hogger til på Lerkendal! For en vanvittig historie! Den tidligere eliteserietoppscoreren, som TIL-supporterne fester alle sine drømmer og lit til, med en scoring i comebacket. 2-2! ropte kommentator Asbjørn Myhre på Eurosport Norge.

Les også: Seieren overskygget av skrekkskade. Nå deler Liverpool-stjernen melding fra ambulansen

Underholdende

Kommentatorkollega Tor Ole Skullerud lot seg også imponere av Ondráseks fantastiske retur til Eliteserien, men var samtidig sterkt kritisk til Rosenborgs forsvarsspill.

- Det virket som vi var litt ute å kjøre defensivt. Vi ledet 2-0, og så ga vi fra oss ledelsen. Det skal vi ikke gjøre på hjemmebane. Så det er en kraftig refs til forsvarsspillerne våre i forbindelse med de situasjonene, sa RBK-trener Åge Hareide etter kampslutt.

Rosenborg forsøkte utover i andreomgangen å sette inn en sluttspurt mot stadig mer slitne gjester. Med tre midstoppere og tidvis fem spillere i forsvarsrekka greide likevel Tromsø å stå imot helt til det 93. minuttet var spilt.

Noah Holm styrte Rosenborg i føringen etter drøyt 20 minutter av kampen. Og knapt fem minutter etterpå hadde angrepskollega Emil Konradsen Ceïde sendt inn 2-0. Han avsluttet med hodet etter en dødball, og ballen dalte i en høy bue over Tromsø-keeper Karlstrøm.

Flere store muligheter til å avgjøre for RBK dukket opp mot slutten av oppgjøret, men oppofrende blokkeringer fra bortelaget hindret mer nettsus.

Helt til Holse og Vecchia altså ordnet at Rosenborg fortsatt henger godt med i medaljekampen i Eliteserien.

Bare ett poeng skiller opp til Kristiansund på bronseplassen. Topplagene Molde og Bodø/Glimt er henholdsvis fem og fire poeng foran RBK.

Tromsø blir liggende med begge bein i nedrykkstriden, to poeng foran bunntrioen Mjøndalen, Brann og Stabæk.