MARBELLA / OSLO (Nettavisen): Tirsdag morgen kom nyheten om at stjernespiss Erling Braut Haaland går glipp av viktige landskamper.

I en pressemelding opplyste Norges Fotballforbund at spissen er ute mot både Spania lørdag og den påfølgende kampen mot Georgia.

LES OGSÅ: Haaland reiser hjem fra landslagssamling

Solbakken: – Han var preget

På en pressekonferanse kunne Ståle Solbakken avsløre at det var en svært nedbrutt Haaland som møtte ham på hotellrommet natt til tirsdag da det hadde blitt klart at stjernen måtte reise hjem fra samlingen i Spania.

– Det var en meget nedbrutt Erling som satt på midt hotellrom klokken tolv i natt. Han var preget, sier Solbakken.

Da hadde spissen først blitt undersøkt av lege Ola Sand og de to hadde i fellesskap konkludert med at han ikke kunne spille.

Solbakken påpeker at avgjørelsen ble tatt av legen og Haaland selv, og at Manchester City ikke var involvert.

Noen av journalistene til stede forsøkte å trekke det dit hen at kanskje Haaland selv ikke ville spille, fordi det utover våren venter svært viktige kamper med klubblaget Manchester City i Premier League og Champions League, men det vil ikke Solbakken høre snakk om.

– Du får meg ikke til å dra det én promille inn på det at gutten ikke vil dette, at gutten ikke prioriterer. Hadde du sett ham på mitt hotellrom klokken tolv i natt, hadde du forstått det. Han er dypt frustrert, og han har gjort alt han kan, sier Solbakken.

Det skal være en kjenning i høyre lyske som setter spissen ut av spill i de to kampene.

Det skjer etter at han var på banen i Manchester Citys FA-cup-kamp mot Burnley i helgen, der han scoret hat trick.

Vil ikke snakke mer om det

Den norske treneren avslører at han dobbeltsjekket med både Haaland selv og lege om det var en liten mulighet for at han kunne spille, men fikk raskt vite at det rett og slett ikke var mulig.

– Jeg ble informert av Ola Sand om at dette ikke gikk. Som den småaggressive treneren jeg da blir, sa jeg at dette er ikke mulig, Ola. Så prøver jeg da å overtale den medisinske delen om at vi kan vente litt, men det er ikke noe poeng. Skaden er som den er. Han vil ikke bli klar. Så tar Erling og jeg en samtale, sier Solbakken.

Nå er Grue-mannen klar på at han ikke vil høre et ord til om Haaland inn mot de viktige kampene som venter.

– Etter denne pressekonferansen her, kommer jeg ikke til å ta ordet Erling Haaland i min munn. Jeg kommer ikke til å svare på ett spørsmål om Erling Haaland, sier Solbakken til Nettavisen og sikter til at det nå må være fullt fokus på kampene.

LES OGSÅ: Mot sjokkretur til Bodø/Glimt

– Vi får ikke gjort noe med det og vi har vært i denne situasjonen før. Han er ikke her lenger og da avslutter vi det etter denne pressekonferansen, sier landslagssjefen videre.

Legen: – Hadde veldig lyst

Landslagslege Sand sier følgende om situasjonen til Haaland:

– Han hadde en liten kjenning i lysken etter den siste kampen han spilte. Vi trodde det kom til å gå bra. Så kommer han hit og blir litt verre. Vi har undersøkt ham, og funnet ut at det er en skade som dessverre tar litt for lang tid for oss.

– Han hadde veldig lyst til å spille, men vi kom fram til at det dessverre ikke var noen mulighet.