*Nettavisen* Sport.

Veddemål ble årets kamp

Foto: Håvard Solerød (procycling.no)

Alexander Kristoff (23) ser tilbake på sykkelsesongen 2010.

27.11.10 14:24

For tiden forbereder BMC-proffen Alexander Kristoff seg til en ny sesong hjemme i Stavanger. Stortalentet kan melde om kaldt vær, men at det hadde vært verre med snø. Procycling.no stilte han de samme spørsmålene som vi tidligere har stilt Richie Porte.

- Hvem ble årets positive overraskelse, og hvorfor?

- Jeg er litt usikker, men Peter Sagan gjorde det stort som førsteårsprofesjonell. Han vant overraskende mange sykkelritt.

- Hva er årets negative overraskelse, og hvorfor?

- Saken til Contador er ikke veldig positiv på slutten av året. Det var også skuffende at en lagkamerat (Thomas Frei, journ. anm.) ble tatt for doping. Det var veldig negativt for laget mitt.

Les også: De stoler ikke helt på formen min

- Hva ble årets personlige øyeblikk, og hvorfor?

- Høydepunktet var da det løsnet i Tour of California. Jeg hadde det tungt fram til det rittet, uten noen resultater. Derfor ble det et slags gjennombrudd for meg. Etter det rittet gikk det bedre. Jeg vil også trekke fram fjerdeplassen i Vattenfall Cyclassics. Jeg tok mine første Pro Tour-poeng. I tillegg følte jeg at jeg hadde farten inne til å gjøre det enda bedre.

Les også: Kristoff klar for storritt

- Hva ble årets personlige nedtur, og hvorfor?

- NM var årets nedtur for min del. Men jeg hadde en dårlig oppladning på grunn av det stygge fallet jeg hadde i Canada. Uansett var NM sesongens lavmål.

- Har du en god historie fra sesongen som du vil dele med våre lesere?

- Jeg og, min lagkamerat, Martin Kohler hadde et veddemål underveis i sesongen. Ingen av oss er gode på tempo, derfor måtte vi finne på noe for å holde motivasjonen oppe. Veddemålet gikk derfor ut på hvem som var best på tempo internt igjennom sesongen. Totalt kjørte vi mot hverandre tre ganger, Martin vant den første, men jeg tok de to siste, gliser Kristoff.

- Jeg tjente 100 euro på veddemålet, understreker han fornøyd.

- Men prestisjen var kanskje det viktigste?

- Ja, det var det. Vi planla nøye. Sammenlignet rittprogrammene for å finne ut hvor vi kjørte sammen. Det ble årets store fight.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.