*Nettavisen* Sport.

Vegard Forren innrømmer gamblingproblemer: Tok penger fra lagets botkasse

KRITIKK: Vegard Forren får gjennomgå etter Moldes kamp mot Tromsø.

INNRØMMER: Vegard Forren erkjenner at han har et spilleproblem. Nå risikerer han å bli sagt opp av Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

32-åringen var mandag i møte med klubben sammen med sin advokat. Årsaken er at Molde vurderer å terminere kontrakten. Nå forteller han om spilleproblemene sine.

25.05.20 18:41

Molde-stopperen har avgitt et lengre intervju med TV 2 der han snakker ut om sine problemer med pengespill. I intervjuet omtaler profilen det som en sykdom:

- Jeg har alltid hatt noen problemer. Jeg har på en måte aldri vært i et uføre, men tjent gode penger. Det har liksom alltid ordnet seg. Det har vært en utfordring fra jeg begynte å tjene penger. Det har vært en sykdom, som har vært vanskelig å innrømme for seg selv, sier Forren.

Har tatt penger fra lagets botkasse

Den tidligere landslagsstopperen forteller også at han at han nå mener alvor rundt å ta tak i spilleproblemene sine, og at han har kommet en lang vei med å få kontroll.

- Man kommer hjem og er redd for at hun hjemme skal finne ut av det. Det tar bort energi. Det har tatt lang tid for meg å forstå det. Men jeg er fornøyd med støtten fra mine nærmeste, sier Forren.

Til Romsdals Budstikke forteller den rutinerte midtstopperen at det til tider også har gått så langt at han har tatt penger fra lagets egen botkasse for å dekke over sin egen gjeld.

Den kassen fylles opp etter hvert som spillerne bryter interne regler og normer.

- De to siste årene har jeg vært «botsjef» og styrt kontoen. Vi har gitt noe til veldedighet og brukt mesteparten av pengene på felles turer. I tillegg har jeg gjort en del uttak som korttidslån til meg sjøl for å gjøre opp gjeld til kompiser. Jeg har betalt tilbake flere ganger, og så tatt ut nye penger seinere. Jeg har aldri ment å stjele og har alltid hatt en intensjon om å betale tilbake alt. Men det har jeg ikke klart, innrømmer Forren til avisen.

Det var Eurosport som først rapporterte om nyheten mandag. Forrens advokat Odd Arne Nilsen ville ikke uttale seg om opplysningene overfor kanalen.

- Jeg har ingen kommentar, sa han mandag formiddag.

Møtet skal ha kommet i gang 13.00 på Aker Stadion mandag, og etter hvert ble det kjent at det dreier seg om et gamblingproblem for Forren.

- Jeg har ingen kommentar å komme med på dette tidspunktet, skriver Moldes hovedtrener Erling Moe til Nettavisen i en SMS.

Taus agent - advokaten bekrefter konflikt

Forrens agent Sverre Maurseth tok telefonen, men heller ikke han var veldig snakkesalig.

- Vi kommer ikke til å gi noen svar eller intervju nå, vi sitter i møte, sa han til Nettavisen rett etter 13.30-tiden.

- Kan du si hva møtet gjelder?

- Det får du ikke svar på.

- Når regner dere med at møtet er ferdig i dag?

- Det er umulig å si, svarte Maurseth, som også kunne fortelle at møtet gikk i gang i 13-tiden.

Nettavisen fikk kontakt med Forrens advokat, Odd Arne Nilsen, etter drøftelsesmøtet. Han bekrefter at det er en konflikt mellom Forren og Molde:

- Vi har hatt et drøftelsesmøte og klubben vurderer å avslutte arbeidsforholdet.

- Hvordan stiller dere dere til det til?

- Vi mener at det ikke er grunnlag for det, og vi har varslet at det vil få etterspill om de går til det skrittet, sier Nilsen, som bekrefter at det ikke er kommet noen konklusjon riktig ennå:

- Klubben skal komme tilbake med en avgjørelse innen kort tid. Vi vet ikke når det blir.

Ny kontrakt i fjor

Forren forlenget så sent som i 2019 sin nåværende kontrakt med Molde ut 2021. Det bekreftet eliteserieklubben i en pressemelding.

Les også: Da den norske artisten så hva Haaland hadde på seg, fikk han hakeslepp: - Vet nesten ikke hva jeg skal si

Midtstopperen er den spilleren i Molde som har flest kamper for klubben. Hele 286 eliteseriekamper har det så langt blitt siden han kom til klubben i 2007.

Han har vært i klubben hele proffkarrieren med unntak av to korte opphold i Southampton og Brighton.

Manager Erling Moe var fornøyd med å ha fått på plass den nye kontrakten i fjor.

- En ting er å signere nye spillere, men å få med videre de som har bidratt for klubben i mange år har stor betydning. Dette er en signering som jeg tror mange i og rundt klubben vil sette stor pris på, sa han.

Nå kan pipa ha fått en annen lyd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.