*Nettavisen* Sport.

Veggen som stoppet Vålerenga

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

Reddet 32 av 32 skudd.

25.02.09 22:19

FRISK – VÅLERENGA 3-0:

Forrige sesong var Frisk Asker i storform, leverte glimrende hockey, og gikk til slutt helt til topps i serien. Denne sesongen har de imidlertid kommet godt ned på jorden igjen.

Frisk har nemlig slitt voldsomt med skader gjennom hele sesongen, og måtte til slutt ta til takke med en litt skuffende 7.-plass i grunnserien.

Onsdag kom endelig oppturen som alle i Asker-klubben har ventet på.

I første sluttspillkamp, hjemme mot Vålerenga i Askerhallen, fikk grønntrøyene full klaff. Først og fremst takket være strålende målvaktsspill slo de grunnseriens toer med 3-0.

- Dette var moro for oss. Jeg mener fortsatt at Vålerenga er favoritt til å vinne dette, men vi skal gjøre vårt beste, sier Frisk Asker-trener Sune Bergman til Nettavisen.

Avhengig av god keeper
Vålerenga vant skuddstatistikken med 32-25, men Jimmy Danielsson i Frisk-buret hadde en svært god dag på jobben, og stoppet rubbel og bit av det som kom.

- Det var først og fremst keeperspillet som sikret denne seieren. For at vi skal slå Vålerenga, så er vi alltid avhengig av topp prestasjoner fra målvakten, sier Bergman.

Anders Lusth sendte Frisk i føringen etter 12,06 minutter av første periode, og det sto seg helt fram til siste omgang. Der doblet Mark Pandolfo ledelsen, mens Robin Dahlstrøm punkterte kampen helt på tampen, da han satte pucken inn i åpnet mål.

Flere tilbake fra skade
Sune Bergman kan også fortelle at skadesituasjonen nå ser lysere ut.

- Vi har fått en del folk tilbake fra skade, men mange av dem har vært ute lenge, så dette blir nesten forsesong for dem. Men det går framover med oss, sier treneren.

Ellers i onsdagens sluttspillrunde, så vant seriemester Sparta 2-1 borte mot Lørenskog etter spilleforlengning. Cato Cocozza ble helten for sarpingene, med sitt vinnermål.

For Stavanger Oilers gikk det ikke like bra. Laget fra oljebyen har store ambisjoner om å hevde seg i sluttspillet, men borte mot Storhamar i første kamp ble det 2-3-tap.

Sjekk alle resultatene i faktaboksen til høyre på siden.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag