RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Veien til 12 rette

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Ingenting er umulig på lørdagens tippekupong.

En klassisk lørdagskupong med en kamp fra Tippeligaen, en FA-cup semifinale, to Premier League-kamper og åtte fra The Championship ligger foran oss. Det begynner å dra seg til i England, og for hver runde som går nå får flere og flere lage mindre å spille for, mens enkelte får mer. Fristen for å være med er som vanlig klokken 15.55.

Før vi går til analysene av de 12 kampene på kupongen, ønsker vi å vise deg hele spekteret av tips på sportspill.no denne lørdagen:

Nyttig info:Sjekk Sportspills skaderapport for Tippeligaen.
Gjestetips:Se Karen Espelunds dristige lørdagstrippel!
8 mill i potten: Ikke gå glipp av Håkons V75-tips!
Tippeguide: Les hvordan Andreas tenker når han tipper.
Oddstips: Ikke gå glipp av dagens oddstips.

Lillestrøm - Stabæk
Lillestrøm har åpnet solid og ligger på femteplass i Tippeligaen. De er så langt divisjonens beste hjemmelag med 2-0-0 og 8-0 i målscore.

Stabæk åpnet sterkt med 3-2 borte over Odd, uavgjort mot VIF og Aalesund etter det må også være godkjent, før bomben smalt sist med 0-1 på hjemmebane mot Tromsø. Såpass varierende resultater gjør oss usikre før denne kampen, for vi vet at Stabæk kan slå hvem som helst på en god dag, men det ser ut til å være litt lenger mellom de gode dagene i år.

Stabæks trener Jan Jönsson skal se denne kampen fra tribunen etter alt styret i forrige kamp. Viktige Veigar Pall Gunnarsson er ute med ankelskade. Torstein Andersen Aase er snart tilbake etter hodeskade, men rekker ikke denne. Tor-Marius Gromstad er tilgjengelig igjen etter lyskeproblemer.

Lillestrøms Erling Knudtzon (krampe/strekk) har trent denne uken og kan rekke denne kampen. Ruben Gabrielsen er ute med skade.

Stabæk vant 2-1 i tilsvarende oppgjør i fjor. De har 3-2-0 mot Lillestrøm på de fem siste innbyrdes totalt.

Lillestrøm virker solide på hjemmebane og vi tror ikke Stabæk klarer mer enn maksimalt ett poeng på Åråsen, sannsynligvis ingen. HU i kamp 1.

Denne kampen kan du se klokken 17.00 på NRK1.

Vil du bli millionær i kveld? Spill Lotto her!

Aston Villa - Chelsea
Dette er semifinale i FA-cupen, kampen spilles på Wembley. Hvis det står uavgjort etter ordinær tid skal det spilles ekstraomganger og eventuelt avvikles en straffesparkkonkurranse.

Det er bare noen uker siden Aston Villa ble rundspilt 7-1 av Chelsea, som er et uvanlig resultat da disse lagene stort sett spiller jevnt seg imellom. 6-7-9 i favør Chelsea på innbyrdes oppgjør siden 2002 forteller at denne kampen trolig er mer åpen enn utklassingen sist kan gi inntrykk av.

Chelsea kjemper om gull i Premier League, og ligger i øyeblikket an til å klare det, etter at de røk ut for Inter i Champions League har de vunnet 2-1 over Manchester United, 7-1 over dagens motstander, 5-0 over katasftrofen Portsmouth og klart 1-1 borte mot Blackburn.

Aston Villa har kun to tap i 2010, mot nummer 1 og 2 på tabellen. Likevel, 1-1 mot Sunderland og 2-2 mot Wolverhampton vitner om at laget ikke tar fullt så mange poeng som trengs for å være med helt i toppen. En femteplass er likevel fullt mulig.

Dette er uansett cup, ikke serie. Aston Villa har bortimot skadefritt lag. James Milner og Richard Dunne forventes tilbake fra sine ankelskader. Chelsea får tilbake Ivanovic til denne kampen, og ellers går praten på lagets hjemmeside om at kampen i dag blir noe helt annet enn 7-1 kampen sist, det forrige resultatet må glemmes, det er et annet Villa-lag nå og Wembley er en større bane.

Med fare for at Villa gir alt for å hevne det pinlige stortapet fra sist, marker vi en litt risikabel B i denne kampen, da Chelsea på sitt beste rett og slett er et bedre lag en Aston Villa. I våre øyne. Borteseier på nøytral bane i kamp 2.

Få scoringsvarsel for ditt favorittlag!

West Ham - Sunderland
West Ham har overrasket oss ved å tape 6 kamper på rad, og sist overrasket de nesten mer ved å klare 2-2 borte mot Everton. Det ene poenget de klarte der, samt bedre målforskjell enn Hull, holder West Ham rett over nedrykksstreken. Det er krisestemning i laget, da man for lengst har begynt å kjempe desperat for å unngå nedrykk, uten å lykkes i særlig grad.

West ham har 5-4-7 på hjemmebane, og 2-0-3 på sine fem siste hjemmekamper. Angrepsvåpnene Diamanti og Franco kan miste denne kampen, og Parker soner karantene. Fra før er Behrami, Tomkins, Dyer, Collison, Ilunga, Hines og Boa Morte skadet, men flere av disse har vært ute i lang tid nå.

Sunderland gjorde en kjempekamp mot Tottenham sist, det endte 3-1 og seieren burde vært større. Det var imidlertid på hjemmebane, borte har Sunderland noe så utrolig dårlig som 1-4-11 totalt. Plassen er sikret og laget har ikke all verden å spille for.

Sunderland har skader på McCartney og Cana. Mensah, Hutton Turner og Reid er usikre før denne. Darren Bent er i storform, men i likhet med resten av laget viser han det stort sett på hjemmebane.

Innbyrdes statistikk viser at West Ham har et godt tak på Sunderland. De tre siste tilsvarende er vunnet, 6-0-1 på siste 7 innbyrdes i London er overlegent.

En eller annen gang må West Ham ta seg sammen og begynne å vinne, og kanskje var 2-2 på Goodison Park et lite forvarsel. Vi håper og tror det, og spiller H i kamp 3.

Hull - Burnley
Bunnkamp i Premier League. Den som taper her tror vi rykker ned, men begge lag har fortsatt flere sjanser til å berge plassen.

Hull City har 6-5-4 på hjemmebane, og ett poeng opp til West Ham på riktig side av streken. De har også en kamp mindre spilt. De fem siste hjemmekampene har gitt 2-2-1, ikke så aller verst.

Burnley har fire poeng opp til sikker plass. På bortebane står de med 0-1-15, som vel er rekord i elendighet på bortebane i Premier League-sammenheng. Laget er en katastrofe fra ende til annen, noe vi sist fikk bekreftet med 1-6 tapet for Manchester City, på hjemmebane forrige uke. Her lukter det nedrykk lang, lang vei.

Hull har vunnet de to siste tilsvarende oppgjørene 2-0. Noe lignende kan skje i dag, men vi tror fort det kan blir 3-0 og 4-0 også, med den formen Burnley har for tiden. Burnley vil nok prøve å vise at de bedre enn 1-6 tapet mot City, men sannheten er nok at de ikke er stort bedre enn som så.

Kaptein Caldwell kan returnere for Burnley, men må testes før start. Eneste fravær ellers er Stephen Jordan. Hulls kaptein George Boateng skal testes opp mot kampstart etter et spark i ansiktet mot Stoke sist. Stephen Hunt er skadet. Ibrahima Sonko er tilbake, og Jozy Altidore forventes å spille fra start.

Vi spiller H i kamp 4.

Få tipsene først: Følg Sportspill.no på Facebook.

Newcastle - Blackpool
Denne kampen er spesiell, siden Newcastle ble klare for Premier League etter 2-1 seieren over Sheffield United sist. Det var forøvrig deres åttende strake seier på hjemmebane. Opprykkerne har 17-4-0 på hjemmebane totalt.

Blackpool så ut til å ha mistet formen, men nå er de med i kampen om play-off med 4-1-0 på de fem siste. De har til og med begynt å vinne på bortebane, noe de har slitt med hittil i sesongen.

Vi må spørre oss hvordan Newcastle reagerer på at de er opprykksklare og ferdigspilte for denne sesongen. Manager Chris Hughton ga spillerne et dagers fri etter kampen mot Sheffield United, men han forsikrer at han skal stille med sitt beste mannskap i de resterende kampen og gå for en overlegen seier i The Championship. Noe annet kan han nesten ikke si.

Det har vært elendig butikk å spille mot Newcastle på hjemmebane denne sesongen, ikke har vi gjort det heller, men vi lar oss friste i dag, av to grunner: Newcastle er ferdigspilt og kan ha en liten opprykksbakrus i kropp og sjel, og B i kamp 5 er det minst spilte tippetegnet på denne lørdagskupongen i skrivende stund. I tillegg så er jo Blackpool i sitt livs form for tiden.

HUB garderingen i kamp 5, med håp om borteseier og høye premier.

Doncaster - West Bromwich
Denne kampen er på grensen til uinteressant, siden det snart skal mirakler til for at West Bromwich ikke rykker direkte opp sammen med Newcastle, mens Doncaster havner rundt midten av tabellen.

Doncaster ser ut til å ha tatt en tidlig sommerferie, de to siste hjemmekampene er tapt, sist ble det 1-2 for mediokre Plymouth. West Bromwich har 6-2-0 på sine åtte siste og styrer skuta stødig tilbake mot Premier League. Seier i denne eller en av de neste fire kampene sikrer opprykket, kanskje ønsker man å avgjøre det hele i Doncaster i kveld. Lykkes man ikke, kommer sjansene på løpende bånd, også på hjemmebane.

Doncaster stiller uten Martin Woods og Billy Sharp. To spillere er klare igjen, Waide Fairhurst etter skade og Paul Heffernan er tilbake etter utlån til Bristol Rovers.

West Bromwich har skader på Gianni Zuiverloon og Jerome Thomas. Tre andre må testes før start, disse er James Morrison, Steven Reid (småskader) og Chris Wood (sykdom).

West Bromwich har spilt 1-1 i sine to siste bortekamper, mot Watford og Reading. De trenger ikke prestere noe særlig mer her heller. Likevel taper laget så sjeldent at UB må være riktigher, mot verter som kanskje har mistet litt av piffen.

Nottingham Forest - Ipswich
Nottingham Forests seiersrekke på hjemmebane stoppet på åtte strake da det ble 0-0 mot Cardiff sist. Laget ligger på tredjeplass, trygt plassert innenfor play-off, med teoretiske muligheter til direkte opprykk. Seier i dag sikrer play-off definitivt.

Ipswich ligger nå midt på tabellen etter en laber start på sesongen. 1-2-2 på de fem siste bortekampene, og klar bedring på hjemmebane har gjort susen. Roy Keane, Ipswich manager for tiden, var stor for Forest i sine yngre dager.

Forest har tre navn på skade listen: Paul McKenna, Julian Bennett og Brendan Moloney. Paul Anderson og Dele Adebola er usikre. Ipswich har en langtidsskadd spiller i Luciano Civelli, ellers er alt ved det vante.

Innbyrdes oppgjør viser en tendens til 1-1 resultater. Forest har nå to uavgjorte på rad, og møter her tidligere uavgjortsesialist Ipswich Town som fortsatt er divisjonens mest uavgjortspillende lag. Det vi først tenkte var en klar H garderes med U.

Peterborough - Leicester
Det er over og ut for Peterborough i denne divisjonen. Etter seks strake tap klarte de et poeng mot Barnsley, men toget forlot stasjonen likevel. Leicester har all grunn til å kjempe for hvert eneste poeng fremover for å sikre play-off-plassen som hang i en tynn tråd før 4-0 sieren over QPR sist. Blackpool jager bak, og Leicester er et av etter hvert få lag som ligger spennende til på tabellen.

Peterborough sparket manager Jim Gannon denne uken og dette er Gary Johnson debutkamp som manager for nedrykkerne. Keeper Joe Lewis, Craig Morgan og Charlie Lee er tilbake på laget til denne kampen, og det trengs, for på skadelisten står Aaron Mclean, Chris Whelpdale, Izale McLeod, Mark Little og Liam Dickinson som definitivt ikke med, mens Gabriel Zakuani og Danny Mills er usikre.

Leicester har tre strake tap på bortebane. Eneste spiller med skade er Alex Bruce. Manager Nigel Pearson forteller at nå handler alt om å "stay focused", så er play-off plassen i boks. Leicester skal kjempe for hvert eneste poeng, og i dag bør de ta tre mot divisjonens svakeste lag. B i kamp 8.

Cardiff - Reading
Cardiff ligger fortsatt på fjerdeplass og play-off virker sannsynlig. Det er over forventning for den walisiske klubben som er en av de mindre i Championship-målestokk, og opprykk til Premier League vil eventuelt være en sensasjon. Formen viser 5-2-0 og det ser ut til å gå veien. I dag møter det et av kun tre lag som kan skyve dem ut av play-off.

Reading har klatret voldsomt på tabellen de siste månedene, fra nedrykkstrid til opprykkstrid faktisk, og håpet om play-off lever fortsatt, hvertfall hos optimistene.

Manager Brian McDermott har gjennomført en fantastisk snuoperasjon for laget som befant seg i Premier League for ikke så lenge siden. På Readings hjemmeside fokuseres det kun på at plassen i Championship er sikret i kveld, så lenge man oppnår et likt eller bedre resultat enn Sheffield Wednesday. Opprykk er overhode ikke et tema, kanskje fordi man nå møter Cardiff og deretter Newcastle, og ikke kan regne med full pott i begge disse.

Brian McDermott har tidligere jobbet for Cardiff, og burde ha en viss kjennskap til dagens motstander.

Cardiff City mistet midtbanespiller Gavin Rae for resten av sesongen med en ankelskade sist. Peter Whittingham, Chris Burke, Kevin McNaughton og Gabor Gyepe kan være tilbake fra skader til denne kampen.

Reading må spille uten sin kaptein Mills. De tapte sin siste bortekamp, mot Ipswich, og har tapt begge de to siste innbyrdes mot Cardiff. Til tross for at Reading har imponert den siste tiden, tror vi på Cardiff i kamp 9 og markerer en H.

Sheffield United - Coventry
Her skal vi tippe resultatet i en kamp mellom to lag som har klappet sammen etter å ha spilt seg til kjedelig plasser midt på tabellen. Sheffield United har 0-3-2 på sine fem siste, Coventry har 0-2-3, og spørsmålet er vel om noen av lagene i det hele tatt gidder å score mål. Under 2,5 mål i denne skulle vi gjerne sett som et alternativ på langoddsen.

Sheffield United må spille uten Jordan Stewart, som er nytt navn på skadelisten. Ellers er Gary Naysmith, Derek Geary og Ryan France, alle forsvarsspillere, ute med skader, det er også Henri Camara, Ched Evans, Jamie Ward og Toni Kallio. Tilbake fra skader er Glenn Little, Kyle Bartley og Mark Yeates

Coventry har Jonathan Stead og Gary Deegan på skadelisten ut sesongen. Freddy Eastwood og Michael McIndoe kan være tilbake fra skadestua.

Når to lag ikke har noe særlig å spille for, betyr skader og suspensjoner mindre enn vanlig. Vi tror denne kampen ender 0-0, men tilfeldigheter kan alltid spille inn, og da tror vi H er mer sannsynlig enn B, så det blir HU i kamp 10.

Middlesbrough - Sheffield Wednesday
Middlesbrough har 2-5-0 på de syv siste og er med i kampen om play-off. De ligger seks poeng bak Cardiff som innehar siste play-off-plass, så det kreves seier i alle resterende kampene, inkludert denne.

Lett blir det ikke, for Sheffield Wednesday er tilbake under nedrykksstreken, på dårligere målforskjell en Watford. Hvert eneste poeng laget kan ta fremover kan bety om ikke liv eller død, så hvertfall en divisjon og masse penger opp eller ned, ut eller inn.

Wednesday har da også maktet å ta poeng i 6 av sine 7 siste. 1-5-1 har de klart på disse syv, de fire siste bortekampene har endt med uavgjort. De får trolig tilbake Jermaine Johnson og Lewis Buxton fra skader, og dette vil kunne styrke laget. Ellers er laget skadefritt.

Middlesbrough har nylig notert Emanuel Pogatetz som nytt navn på skadelisten. Det er håp om at Andrew Taylor skal rekke til denne kampen etter skaden han fikk mot Plymouth sist, ellers er skadesituasjonen den samme som før, altså ikke god.

Magefølelsen sier 1-1 i denne, og U skal med på kupongen. Nå tapte imidlertid Wednesday sist, de tapte også sist de spilte mot Middlesbrough, og H er ikke utenkelig. Folkerekka bedømmer denne kampen til 59-22-19, vi tror det er mye større sjanse for U enn som så. Vi spiller HU i kamp 11.

Barnsley - Derby
Begge disse kan i teorien fortsatt rykke ned, men i praksis ender begge to kjedelig til på nedre halvdel av tabellen. Ingen av disse har hatt noen stor sesong, og det er nok mange her som har begynt å se etter noen billige sydenreiser på nett til sommerferien.

Vinneren av denne kampen sikrer plassen i neste års Championship, men vi tror mest på et uavgjort resultat, noe begge lag lever helt fint med.

Barnsley har vært plaget av skader den siste tiden, men har klart å karre til seg poeng likevel med 0-0, 0-0 og 2-2 i sine tre siste kamper.

Derby uttaler om seg selv på sin egen hjemmeside at nå begynner endelig borteformen å innfinne seg. De sikret sesongens tredje borteseier med 1-0 over Coventry i sin siste bortekamp, før det ble det 1-1 mot QPR og 0-0 mot Sheffield Wednesday. Synd at formen kom så sent denne sesongen.

Nok en gang virker uavgjort som det mest sannsynlige resultatet. Og vi spiller U i kamp 12 på 96-kroners systemet. Synes du dette virker dristig, ja så helgarder kampen slik vi gjør på vårt store system, og du har en utmerket kupong til den nette pris av 288 kroner.

Lever Sportspills 96-rekker her.

Klikk her for å levere det store 486-kroners systemet du ser lenger ned i artikkelen.

96-kroners systemet:

Tipping Lørdag, frist: 10.04.2010 15:55
1. Lillestrøm - Stabæk H U
2. Aston Villa - Chelsea B
3. West Ham - Sunderland H
4. Hull - Burnley H
5. Newcastle - Blackpool H U B
6. Doncaster - West Bromwich U B
7. Nottingham Fore - Ipswich H U
8. Peterborough - Leicester B
9. Cardiff - Reading H
10. Sheffield Unite - Coventry H U
11. Middlesbrough - Sheffield Wedne H U
12. Barnsley - Derby U

486-kroners rekka:

Tipping Lørdag, frist: 10.04.2010 15:55
1. Lillestrøm - Stabæk H
2. Aston Villa - Chelsea B
3. West Ham - Sunderland H U
4. Hull - Burnley H
5. Newcastle - Blackpool H U B
6. Doncaster - West Bromwich B
7. Nottingham Fore - Ipswich H
8. Peterborough - Leicester B
9. Cardiff - Reading H U B
10. Sheffield Unite - Coventry H U B
11. Middlesbrough - Sheffield Wedne H U B
12. Barnsley - Derby H U B

Nyttige lenker:
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Sportspill.no on Facebook

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere