*Nettavisen* Sport.

Veigar: - Hva mer forventer dere?

Alle har ikke vært like fornøyde ved Veigar Pall Gunnarssons spill denne sesongen. Det forstår han lite av.

FREDRIKSTAD (Nettavisen): FFK-STABÆK 1-2: (Spillerbørs og kampfakta)

Stadionuret hadde akkurat rundet 84 minutter. Veigar Pall Gunnarsson fikk ballen, avanserte, FFK-forsvaret rygget, islendingen fikk akkurat det rommet han ønsket og plasserte ballen nydelig i mål via stolpen.

Flesteparten på Fredrikstad stadion satt helt stille på plassene sine. De få fra Stabæk jublet hemningsløst. Stabæk hadde snudd 0-1 til seier med ti mann mot elleve.

Men alt Gunnarsson har gjort i år, har ikke vært like tiljublet.

- Feil at det var flaks
På Stabæk-fansens nettforum har det jevlig blitt satt spørsmålstegn ved islendingens form. Og han har selv hørt at folk har satt spørsmålstegn ved om fjoråret, med 18 seriemål, bare var flaks.

- Jeg har hørt det så j**li ofte - at det bare var flaks i fjor. Så det er jeg vant til. Men til dem som sier det, så sier jeg at de tar feil. Men samtidig har jeg hele tiden sagt at jeg egentlig ikke er en typisk målscorer. Nå står jeg likevel med tre mål og to målgivende. Det er fem mål det. På seks kamper. Det er akkurat som folk kan forvente. Noe mer kan de ikke forvente av meg, sier Gunnarsson til Nettavisen.

- Og hva mer kan jeg egentlig gjøre? Er 30 mål i sesongen det eneste som er godt nok? Nei, jeg vet i alle fall ikke hva mer jeg kan gjøre. Jeg synes denne sesongen har vært veldig bra. Kanskje med unntak av Brann-kampen. I den var jeg dårlig, fortsetter han.

- Hvordan var følelsen da 2-1-målet gikk inn?

- Det var en utrolig deilig følelse. Det var ekstra deilig fordi vi var ti mot elleve, og det var matchvinnermålet. Det var et fint mål også. Det var en utrolig følelse.

- Trodde du det var mulig i pausen?

- Jeg tenkte at nå blir det håpløst. Nå er det bare å overleve, og slippe unna med 0-1 eller noe. Men vi våknet i 2. omgang. Det virket som om vi forstod alvoret, og at vi bare måtte gå ut og vinne. I garderoben bestemte vi oss for at det skulle være alt eller ingenting. Det ble alt, gliser han.

Drillet Fredrikstad alene
Men Gunnarsson var ikke alene om å briljere for bortelaget søndag. Alanzinho var enda bedre og enda mer synlig da Stabæk var på sitt beste.

I første omgang viste brassen seg frem kun et par ganger, selv om en dribleserie fikk alle i Fredrikstad til å holde pusten. Først slo han tunnel på John Anders Bjørkøy. Så fintet han Cieran Martyn helt opp i pølsebua. Martyn lå sprellende igjen på bakken da brassen forserte inn i FFK-feltet.

Det var imidlertid i begynnelsen av 2. omgang at sambaen tok av for alvor. Alanzinho spilte nærmest ut Fredrikstad på egen hånd det første kvarteret av omgangen. Han gikk på en rekke 50-60 meters raid, hvor Stabæk-spillerne aldri kom i nærheten av ham. Til slutt fikk han belønningen da han sørget for 1-1.

- Han var veldig kjapp. Han sprang jo fra våre spillere selv med ball, sier FFK-trener Anders Grönhagen.

- Det han viste i starten av 2. omgang er noe av det beste han har vist i Stabæk-trøya, sier Stabæk-trener Jan Jönsson.

- Han har tatt flere steg fremover siden han kom hit. Spilleforståelsen har blitt mye bedre uten at vi har kvelt kreativiteten hans. Men det som er mest imponerende, er at han nesten er raskere med ball enn uten, fortsetter Jönsson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag