Gå til sidens hovedinnhold

Veigar på Pallen

Han ble hudflettet og kalt en primadonna. Mot Aalesund tok Veigar Pall Gunnarsson en herlig hevn.

NADDERUD (Nettavisen): STABÆK–AALESUND 4-2 :

Det har vært en mildt sagt turbulent uke for Veigar Pall Gunnarsson. Byttet ut mot Lyn, forsvant fra presse og lagkompiser, sykmeldt for så å bli sett på byen – og en påfølgende presseboikott på treningen.

- En primadonna, ble det antydet.

Mot Aalesund slo islendingen tilbake. Hardt, brutalt og nådeløst. To mål, uselvisk og intens jobbing – til tider briljant. Hevnen kunne ikke vært søtere.

- Det var deilig, innrømmer hovedpersonen, svett og lykkelig etter å ha sikret Stabæk tre nye poeng med sine to scoringer etter hvilen. Aalesund slo tilbake to ganger etter de to Stabæk-målene før pause, men hadde ingen ting å svare med da Pall Gunnarsson satte inn turboen.

- Det som skjedde den siste uka tente meg ekstra, forteller storscoreren.

Nedslått av kritikken
Samtidig som han innrømmer at kritikken gikk hardt innpå ham.

- Jeg har hatt en veldig tung uke. Det er ikke gøy å høre at jeg er en primadonna - alt jeg gjør, er for laget. Jeg bryr meg ikke om om jeg bare hadde scoret et mål i sesongen. Men mot Lyn var jeg skikkelig dårlig, og jeg brukte hele mandagen på å tenke på det. Jeg var ikke syk, bare veldig dårlig, og da det ringte noen gamle kompiser fra Island som var på besøk, og lurte på om jeg ville vise dem byen, tenkte jeg at det kunne være en god idé å bli med dem ut for å få noe annet å tenke på.

Da han kom tilbake på trening, tok han sine lagkamerater til sides, for å gi dem en forklaring. Ikke på byturen, men for måten han forsvant på etter Lyn-kampen forrige helg.

- Det ble godt mottatt, og jeg fikk en klapp på skulderen, sier den islandske landslagsspissen.

(Her kan du se sammendrag av kampen)

192884

Jönsson ventet Gunnarsson-show
Resten av uka ble så brukt hardt og intenst på treningsfeltet, og på søndag kom belønningen i form av to mål og tre poeng. Trener Jan Jönsson er ikke overrasket over utfallet.

- Jeg synes vi så det på treningene, måten han jobbet på. Jeg trodde det ville gi seg betalt mot Aalesund, forteller Stabæk-sjefen, tydelig fornøyd.

- Veigar og Alanzinho var store i dag, oppsummerer svensken.

Det har han også helt rett i, men defensivt har Stabæk fortsatt en del å gå på. På sine to sjanser i førsteomgangen, scoret Aalesund to mål, og det er ikke godt nok for et lag som i neste serierunde skal til Stavanger for å slåss med Viking om sølvmedaljene.

- Vi mangler den tryggheten i det defensive spillet som vi hadde i vår gode periode i våres, forteller Jönsson.

- Det er noe vi må jobbe med frem mot Viking-kampen, men vi har et godt utgangspunkt før de tre siste serierundene, smiler svensken lurt.

Optimistisk Hansen
Et langt dårligere utgangspunkt før serieavslutingen har Aalesund og Per Joar Hansen. Som vanlig befinner de oransjekledde seg med mer enn et ben i nedrykksstriden på oppløpssiden, men det stresser ikke AaFK-treneren.

- I dag gjør vi noen naive tullefeil. Men jeg tenker ikke på tabellposisjonen. Den blir rett til slutt, og vi skal være gode nok til å klare oss, insisterer Hansen.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua