Ødegaard går en uviss framtid i møte, men etter rapportene virker Real Madrid lystne på å satse på nordmannen neste sesong.

Samtidig skal Arsenal se på mulighetene for å beholde 22-åringen permanent, men ifølge NENTs La Liga-ekspert Petter Veland virker ikke det veldig sannsynlig per dags dato.

Les også: Eksperten tatt på senga av Ramos-sjokket: - Det var noe man hadde tatt for gitt

Tror på tillit

Etter endt låneopphold i Arsenal ble Ødegaard stående med 20 kamper for klubben, med to mål og to målgivende pasninger som fasit.

- Først og fremst fikk han jo det han kom for, som var spilletid. Det har vært noen skadeavbrekk inni der, men til syvende og sist ble det en god dose spilletid. Nå har jo både Arteta og fansen ytret frampå sitt ønske om å beholde han, så prestert har han jo også, sier Veland til Nettavisen.

- Hvor ser du for deg Martin Ødegaard spille neste sesong?

- Akkurat nå virker det jo som at Real Madrid har planer om å beholde han, og selv om Arsenal virker interessert i å gjøre overgangen permanent, er det ingen indikasjoner på at Madrid vil selge. Arsenal klarte heller ikke Europa-spill som gjør at det blir vanskeligere for dem å få han fast.

Les også: Ronaldo-innlegg skaper spekulasjoner om framtida

Det har vært mye fram og tilbake for Ødegaard i Real Madrid, og skal vi tro Veland er det nå den stabiliteten og tilliten fra klubben bør vises til nordmannen.

- Han har kontrakt fram til 2023, og planen har alltid vært å få han tilbake til den spanske hovedstaden. Noe spesielt må i teorien skje for at han ikke spiller der kommende sesong, da må det komme et bud Real Madrid føler de ikke kan si nei til. Han har snakket om stabilitet og det å slå seg til ro tidligere, hvis det da plutselig kommer en helt ny klubb nå, så skurrer jo de uttalelsene litt, fortsetter NENT-eksperten.

- Ligner ikke på noe annet

Som tidligere nevnt har det vært mye fram og tilbake for Ødegaard i Madrid, og nå mener La Liga-eksperten at det er på tide å få en avklaring så fort som mulig.

- Hvis man går igjennom Wikipedia-siden til enhver Real Madrid-spiller som har lyktes i klubben de siste 20 årene, tror jeg det er ganske få av dem som har noe i nærheten av så mange klubbytter som Ødegaard har. Castilla, Heerenveen, Vitesse, Sociedad og Arsenal, det er mange utskiftninger på kort tid, sier han.

Og utdyper:

- Skulle det komme nok en klubb og ønske han på et nytt lån, ligner ikke den karriereveien på noe eller noen som har hatt suksess i Real Madrid tidligere. Han blir 23 i år og kontrakten går ut i 2023, så her står man foran et veiskille. Jeg tror de enten selger han til sommeren eller forlenger kontrakten, og satser på han videre, sier Norges fremste ekspert på spansk fotball.

Ny sjef

Nylig ble det klart at Zinédine Zidane er ferdig som hovedtrener for andre gang i Real Madrid. Franskmannen og Ødegaard har ifølge Veland hatt et nært, men også delvis splittet forhold etter mange år.

- Den positive greia mellom Zidane og Ødegaard er at de kjenner hverandre godt, etter tiden i både Castilla og i Real Madrid. Samtidig har de skuffa hverandre en gang hver nå, hvor Ødegaard først ble hentet tilbake fra en fin tilværelse i Real Sociedad og ble på mange måter lovet spilletid. Til at han valgte å forlate Madrid mot Zidane sin vilje, som ønsket å beholde han i klubben ut sesongen.

- Hvor ofte ser man spillere i Real Madrid gå igjennom den samme prosessen som Ødegaard, med tanke på flere utlån, og oppnå suksess i klubben?

- Vi har jo tilfeller i begge ender av skalaen, for å si det sånn. Man kan se på Dani Carvajal som hadde stor suksess med utlånet til Bayer Leverkusen, og har stort sett spilt fast siden. Marco Asensio og Lucas Vázquez er andre alternativer som har hatt godt av et utlån, sier Veland.

Og fortsetter:

- Så har man andre tilfeller hvor det ikke har gått like bra, som James Rodríguez til Bayern og til dels Gareth Bale til Tottenham. Man kan også ta med Ødegaards lagkamerat i Arsenal, Dani Ceballos, som nok ikke er med i planene til Real Madrid lenger. De ser derimot på Ødegaard som en av sine egne, og har klokketro på at han skal lykkes.

Los Blancos kjempet om ligagullet helt inn mot byrival Atlético Madrid, men det var sistnevnte som tok sin første tittel på syv år etter at Luis Suárez ble matchvinner i den avgjørende kampen mot Real Valladolid.