Fasit på de siste fem kampene er én seier, to uavgjort og to tap for den katalanske storklubben.

Begge tapene har kommet i Champions League, der Barcelona har blitt ydmyket med tremålstap mot både Bayern München og Benfica.

I tillegg er det ingen hemmelighet at storklubben sliter tungt økonomisk.

- Det er et aldri så lite kaos, sier La Liga-ekspert Petter Veland til Nettavisen.

LES OGSÅ: Conte mener Haaland er én av få i verden som kan matche superspissen

- Skrekkscenario

I de to første Champions League-kampene står Barcelona med null poeng og 0-6 i målforskjell. Statistikken som kanskje overrasker mest er at Barcelona ikke har hatt et eneste skudd på mål i de to første kampene.

- Når var sist Barcelona var så svake som de er nå?

- Det er tidlig i sesongen, og det kan være at situasjonen snur med en ny trener, men jeg tenker automatisk på 2002/03-sesongen der Barcelona ble nummer seks i serien, sier Veland.

Han trekker frem perioder de siste årene der resultatene har vært så svake at blant annet Ernesto Valverde og Quique Setién fikk sparken som hovedtrenere. I tillegg har Barcelona jevnlig hatt store tap i Europa, blant annet mot lag som Liverpool, Roma, Paris Saint-Germain og Bayern München.

Dette kan bli første gang siden den nevnte 2003/04-seongen der Barcelona ikke havner blant de fire beste lagene i La Liga.

- Det er det man på mange måter ser for seg som et skrekkscenario.

Derfor sitter Koeman

Det har i ukesvis vært spekulert i om Ronald Koeman får sparken i Barcelona. Med de svake resultatene den siste tiden blir ikke oddsen høyere på at nederlenderen må pakke sakene sine og forlate den spanske klubben.

- Det brenner kraftig under beina til Koeman, sier Veland og trekker frem to årsaker til at han fortsatt leder laget:

- Barcelona har økonomisk handlingsrom til å sparke han, men spørsmålet er om det er en riktig prioritering. I tillegg er det ingen som ser ut til å være den åpenbare arvtakeren.

Den tidligere midtbanegeneralen Xavi Hernández har vært nevnt hyppig blant kandidatene til å ta over etter Koeman. Tidligere Barcelona-spiss og nåværende Atlético Madrid-spiller Luis Suarez har fått med seg spekulasjonene.

- I Barça er det en krig som skader spillerne. Jeg personlig anbefaler Xavi å vente. Dette er ikke det ideelle tidspunktet for å komme til klubben. Han er smart og må vente en stund, uttalte Suarez til Sport.

Hevder han har støtte

Etter onsdagens tap mot Benfica ble Koeman spurt om forholdet til spillerne.

- Jeg kan bare si at jeg føler meg veldig støttet av spillerne, sa Koeman på pressekonferansen.

Veland er usikker på hvor stor støtte nederlenderen har i spillergruppen, men er sikker på at enkelte håper Koeman får fortsette.

- Det er spillere som har grunn til å være takknemlige. Flere unggutter har fått en sjanse de ikke trodde de skulle få. Nederlenderne føler nok også litt ansvar for å ikke snakke høyest om at han ikke bør være trener.

I Barcelona er Nederland representert ved Memphis Depay, Frenkie de Jong, Luuk de Jong og den nederlanskfødte amerikaneren Sergio Dest.

Intern konflikt?

Petter Veland har to ganger tidligere uttalt seg overfor Nettavisen angående Koemans uttalelser som Barcelona-trener. Hovedtreneren har på ingen måte roet ned uttalelsene den siste tiden.

- Han har sagt en del ting som hver for seg ikke er så ille, men om man slår sammen alle uttalelsene og ser på måten og tiden de har kommet på, så sier det seg selv at det er en mann under hardt press.

Det er spesielt måten Koeman har kastet egne spillere under bussen ved å si at laget ikke kan spille attraktiv fotball med de spillerne han har, som Veland reagerer på.

Ifølge La Liga-eksperten har kaptein Gerard Piqué benyttet muligheten til å indirekte si imot Koeman ved å si at han aldri har tatt på seg Barcelona-drakten for å satse på å bli nummer to eller tre, en tabellplassering Koeman har sagt seg fornøyd med.

- I den garderoben uten Lionel Messi, så er det ingen tvil om hvem som har høyest røst. Det er Pique, konstaterer Veland.

Så gjenstår det å se hvor lenge Ronald Koeman får sitte i sjefsstolen i Barcelona. Overgangsguruen Fabrizio Romano meldte torsdag at klubben er på utkikk etter en ny trener.