Gå til sidens hovedinnhold

Veland tatt på senga av Ramos-sjokket: - Det var noe man hadde tatt for gitt

La Liga-eksperten ble svært overrasket da Sergio Ramos ikke var å se i Spanias EM-tropp.

Det var flere som sperret opp øynene da landslagssjef Luis Enrique presenterte troppen som reiser til sommerens EM-sluttspill uten å lese opp navnet til Real Madrid-stjernen Sergio Ramos.

La Liga-ekspert Petter Veland er blant dem som umiddelbart stod igjen forundret.

- «Oi», var vel det første som slo meg, sier Veland til Nettavisen.

- Jeg ble like overrasket som folk flest da troppen kom og navnet hans ikke var der. Det var noe man på mange måter hadde tatt for gitt, sier fotballeksperten i NENT.

Han forklarer at det var få som på forhånd hadde spådd en spansk landslagstropp uten Ramos.

- Det er egentlig ganske få som har spekulert i det.

- Det som har vært skrevet om Sergio Ramos i forbindelse med landslaget den siste uken er at det neppe blir aktuelt for ham å representere Spania i OL, men det har nesten ikke vært spekulert i muligheten for at Ramos blir vraket til EM. Sånn sett kom det bardust på, forklarer Veland.

- Forståelig

Han kjøper imidlertid forklaringen til landslagssjef Enrique.

Ramos har slitt med skader denne sesongen og har derfor spilt lite fotball det siste halve året. Han har heller ikke vært på det nivået man er vant til å se ham de gangene han har fått spille.

- I tillegg har han den kontraktssituasjonen i Real Madrid som åpenbart tar en del fokus. Det kunne ha vært et forstyrrende element for den spanske troppen hvis den situasjonen ikke hadde vært avklart innen EM-samlingen startet. Det hadde vært et element som hadde gjort at alle pressekonferansene ville handlet om det samme hele tiden, forteller Veland.

La Liga-eksperten tror avgjørelsen om å vrake Ramos også ble enklere for Enrique da Manchester City-stopper Aymeric Laporte meldte overgang fra Frankrike til Spania.

- Da har han på mange måter sikret seg, på ingen måte en like god midtstopper i troppen, men en ok dekning der med et stopperpar bestående av Pau Torres og Laporte, sier Veland.

- Ingen enkel avgjørelse

Landslagssjef Enrique er imidlertid tydelig på at det ikke var lett å utelate Real Madrid-stjernen.

- Det er ingen enkel avgjørelse, men han har ikke kunnet spille eller trene. Han har betydd mye for landslaget og kan gjøre det også i framtiden. Akkurat nå må jeg ta ut det beste laget.

- Jeg har sagt til ham at han nå bare skal tenke på seg selv, slik at han blir bra igjen til å spille for klubb og landslag, sier Enrique.

Ramos legger ikke skjul på skuffelsen, men skriver i en uttalelse på Twitter at det beste for ham nå er å hvile.

- Det gjør vondt å ikke kunne representere landet mitt, men jeg må være ærlig og oppriktig, skriver Ramos.

- Jeg ønsker alle mine lagkamerater lykke til og håper vi får et stort EM. Jeg kommer til å være enda en supporter som heier på dem hjemmefra, forteller midtstopperen.

Spanias EM-tropp:

Keepere: David de Gea (Manchester United), Unai Simon (Athletic Bilbao), Robert Sanchez (Brighton).

Forsvarsspillere: José Gaya (Valencia), Eric Garcia, Aymeric Laporte (Manchester City), Jordi Alba (Barcelona), Diego Llorente (Leeds), Marcos Llorente (Atlético Madrid), César Azpilicueta (Chelsea).

Midtbanespillere: Fabián Ruiz (Napoli), Pedri, Sergio Busquets (Barcelona), Rodri Hernandez (Manchester City), Koke (Atlético Madrid), Marcos Llorente (Atlético Madrid), Thiago Alcântara (Liverpool).

Spisser: Dani Olmo (RB Leipzig), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Ferrán Torres (Manchester City), Gerard Moreno (Villarreal), Álvaro Morata (Juventus), Adama Traoré (Wolverhampton), Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain).