Alexander Kristoff ble nummer fem på den første spurtetappen i Sveits rundt.

Tilsynelatende helt alene på den siste kilometeren, klarte han ikke å kjempe mot opptrekkene til GreenEDGE og FDJ.

Arnaud Démare og Matt Goss ble satt i de to beste posisjonene inn i den siste venstresvingen og var også de to første over mål.

Les også: Kristoff slått av fransk stortalent

Avgjørende sving ødela
- Det gikk helt greit. Jeg hadde greie bein, men ble nok litt for passiv gjennom den siste svingen, sier Alexander Kristoff til procycling.no etter etappen.

- Jeg måtte bremse ned og fikk en dårlig kurve, sånn at jeg mistet mye fart. Jeg var nummer fem gjennom den svingen, og alle fikk vel den posisjonen de hadde gjennom svingen over mål.

Kristoff hadde på forhånd sett at svingen kom til å være avgjørende, men ble tatt litt på senga. Den kom nemlig tidligere enn han hadde antatt.

Katjusja-rytteren uttalte etter mandagens etappe at det var seier som var målet. Likevel var han greit fornøyd med femteplassen.

Spurtene i Sveits rundt blir en strålende oppkjøring før Tour de France, hvor laget blir bygget rundt den spanske klatremusen Joaquin Rodriguez.

- Laget prøver å hjelpe meg, men vi har ingen andre spurtere med. Det er veldig bra trening for Tour de France. Der må jeg også klare meg selv, og i dag endte det med femteplass.

Ny mulighet
Onsdag venter en ny spurtetappe. Med en liten stigning opp til mål blir det en knalltøff kamp mot melkesyra.

- Det blir litt mer mann mot mann i morgen. Det blir ikke like mye taktiske valg. Beina var i alle fall bedre i dag enn i går, og det var ikke en dårlig spurt jeg gjorde i dag. Det er mange gode folk bak meg, så helt på jordet var det ikke.

500 meter med fire prosent i gjennomsnittlig stigning avslutter den femte etappen av Sveits. Kristoff kjenner avslutningen godt etter å ha syklet der i GP Gippingen forrige uke.

- Bakken er litt på limiten, og ikke helt slik jeg liker den. Sagan er nok den største favoritten, men det er også en bakke som Gilbert kan gjøre det godt i. Den er ikke så bratt, men det er fort gjort å stivne der. Det er viktig å ikke åpne for tidlig, men ha litt is i magen.