CHICAGO - NY RANGERS 2-3:

Mens New York Rangers har hatt en svært variabel sesong, har Chicago Blackhawks spilt som den regjerende Stanley Cup-mesteren Illinois-laget er.

Bare Anaheim Ducks med sine 69 poeng har sanket mer enn Chicagos 67.

Natt til torsdag spilte imidlertid New York Rangers som et mesterlag. Og Mats Zuccarello leverte igjen en veldig god kamp. 26-åringen scoret 2-0-målet i 3-2-seieren.

- Vi spiller en solid bortekamp og slår et av de beste lagene i ligaen, så jeg er veldig happy med matchen i dag, sier Zuccarello til Nettavisen.

Oslogutten topper fortsatt lagets interne poengliga. Både Zuccarello og Brad Richards har 11 mål og 31 poeng. Med sitt 11. mål tangerte også Zuccarello rekorden til Espen Knutsen over flest mål i én NHL-sesong.

I tillegg til seieren, kan Rangers også glede seg over at nøkkelspillerne Henrik Lundqvist og Rick Nash viste seg fra sine beste sider. Det har ikke alltid vært tilfellet denne sesongen.

- Alle gjør en strålende jobb i dag, sier Zuccarello til Nettavisen.

Brad Richards satte inn 1-0 etter 5,06 av første periode, etter at han ble spilt fri av Ryan Callahan med en smart pasning som gikk via vantet. Drøyt fire minutter senere scoret Zuccarello etter et soloraid han avsluttet med en runde rundt buret til Corey Crawford.

I andre periode reduserte Jonathan Toews til 1-2 før Brendan Bollig utlignet til 2-2. Carl Hagelin ble matchvinner med sin scoring for Rangers 14,03 minutter ut i tredje periode.

Se høydepunktene fra kampen her (med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):

HTML EMBED

Mens Henrik Lundqvist storspilte gjennom hele kampen og reddet 35 av 37 skudd, var ikke Crawford like patent i førsteperioden. I tredje periode spilte han imidlertid fantastisk. New York Rangers hadde flere store målsjanser som Crawford stanset.

- Han er en god keeper. Vi skjøt kanskje på paddene og sånt, men gode keeper gjør slike redninger. Vi visste at vi bare måtte spille vårt spill og jobbe videre, sier Zuccarello til NHL.com.

Lundqvist holdt motstanderen til under tre mål for bare andre gang på tolv kamper.

- Jeg følte at det var veldig viktig, etter at de utlignet, at jeg beholdt fokuset og ikke slapp inn et tredje. Det følte som de skapte noen store sjanser, men vi fikk roet ting ned og det var nøkkelen til denne seieren, sier den svenske stjernekeeperen.

New York Rangers, som har tatt poeng i sju av sine ti siste kamper, er nå oppe i 47 poeng etter at 45 av 82 grunnseriekamper er unnagjort. Det holder til en tredjeplass i Metropolitan Division. Rangers ligger dermed på sluttspillplass akkurat nå.

Nattens øvrige NHL-resultater: Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens 3-1, Colorado Avalanche - Ottawa Senators 4-3.