Mikko Kokslien ble beste nordmann på 6.-plass i kombinertrennet i Sotsji lørdag. Han og lagkameratene hoppet to-tre meter for kort til å kjempe om topplassene.

- Våre gutter har god fart i sporet, men vi mangler noen meter i bakken for å kunne være med helt i toppen. I rennet i dag (lørdag) ble det 2,5 til 3 meter for kort for våre. Det er lite som skal til for at det kan bli veldig bra, sa sportssjef Sverre Rotevatn til NTB etter verdenscuprennet i prøve-OL lørdag.

Østerrikeren Bernhard Gruber, som normalt har styrken sin i bakken, vant etter å ha gått et glimrende langrenn til han å være. Annenplassen gikk til tyskeren Eric Frenzel. Han ble slått med 14,1 sekund. Ytterligere 1,4 sekund bak kom Wilhelm Denifl, også han fra Østerrike, inn til tredjeplassen.

Kokslien gikk ut 1.25 minutt bak teten etter hopprennet. Han hadde den desidert beste langrennstiden og var 18,8 sekunder bak Gruber i mål. Magnus Krog på åttendeplass ble slått med 27,3 sekunder av vinneren.

Basistrening
Sverre Rotevatn sier til NTB at de norske kombinertløperne reiser hjem fra Sotsji allerede mandag, og da er det rett hjem til VM-samling i Trondheim.

- Vi må bli litt bedre i bakken. Det er små marginer som skiller, så vi kommer til å satse på en del basistrening på den VM-samlingen vi skal ha i Trondheim etter hjemkomsten herfra. Vi håper det er det som skal til for at resultatene våre kan bli virkelig bra, sa Rotevatn lørdag.

Han ville egentlig ikke karakterisere innsatsen i lørdagens renn, men han sa det er lite som skal til for at de norske resultatene er helt på topp, og Rotevatn la også til at to av de aller beste norske kombinertløperne, Magnus Moan og Håvard Klemetsen, ikke var med i Sotsji. Det betyr selvsagt en del.

Nærmere
Det jeg kan si etter det rennet her i prøve-OL er at vi er nærmere de beste enn det resultatene kan tilsi. Nå fikk vi sjette- og åttendeplass, men det er ikke langt fram. Hopper vi to og en halv til tre meter lenger, er vi der, mente Rotevatn.

Han mente også at de norske kombinertløperne er i god rute til VM i Val di Fiemme, og han tror på heving av det norske nivået etter treningssamlingen løperne skal gjennom i Trondheim før mesterskapet i Italia.

Magnus Moen og Håvard Klemetsen prioriterte trening framfor verdenscup denne helgen. Klemetsen ligger i høydetrening, mens Moan trener på hjemmebane i Trondheim.

Søndag er det lagkonkurranse i kombinert i det nye anlegget i Sotsji, et anlegg Sverre Rotevatn karakteriserte som bra.

- Jeg kan ikke si annet enn at anleggene her i Sotsji ser bra ut, og det er helt klart at løypene ser ut til å passe de norske løperne bra, selv om det var veldig tungt føre i dag, sa Rotevatn. (©NTB)