RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Velger TIL på grunn av Nilsen

(FOTO: Scanpix)
Sist oppdatert:
Det er særlig én grunn til at svenske Buvar Karim (23) velger å spille for Tromsø.

ALFHEIM STADION (Nettavisen): TROMSØ-STABÆK 0-1 .

Dersom fotballforbundet behandler saken fort nok, er den svenske midtbanespilleren klar 1. juli - og dermed har Tromsø allerede skaffet seg erstatter for kanadiske Patrice Bernier.

- Imponert teknisk
- Det har gått rimelig raskt å bli enig med Karim, og jeg håper det går like raskt å få behandlet saken formelt i forbundet, sier sportssjef Morten Kræmer i Tromsø til Nettavisen.

«Boje» har bak seg fem dager i Ishavsbyen, og har markert seg på trening med sin «unordiske» teknikk og et finteregister som i stor grad ble utviklet i ungdomsårene sammen med barndomsvennen Zlatan Ibrahimovic.

- Han har imponert voldsomt, og vi tror han kan bli en publikumsfavoritt. Det beste er at han virker å være like god med begge bein, sier Kræmer.

Valgte treneren
Allerede som 14-åring ble Karim hentet til nederlandske Feyenoord, men til Tromsø kommer han fra Campoor på det nest øverste nivået i nederlandsk toppfotball. Nå ønsker han seg tilbake til Skandinavia, og har dermed takket nei til interessen fra engelske Sunderland, greske AEK Athen, «noen» danske klubber og én annen norsk toppserieklubb.

- Hvorfor velger du Tromsø?

- På grunn av treneren Steinar Nilsen. Han har vist seg som en dyktig trener. Det er dessuten veldig viktig for meg få en trener som selv har spilt fotball på et høyt nivå, og som dermed tenker slik spillere tenker. Jeg har hatt mange gode trenere før, men ingen av disse har spilt selv på særlig høyt nivå. Tom Prahl, som trente meg i Malmö, var mer en god lærer enn trener, sammenlikner han.

Prahl har delt sine erfaringer med leserne av Bladet Tromsø, og påpekt at teknikken hans er blendende – enkelte ganger i så ivrig stor grad at det kan forsinke spillet.

Vil ikke låne Haugen
Morten Kræmer avslutter ikke spillerjakten ved signeringen av den svenske 23-åringen, og har fortsatt ikke gitt opp å få lokket Branns Helge Haugen (25) til Tromsø.

- Nei, vi håper fortsatt på å få Haugen nordover, sier Kræmer.

Også i bortemøtet mot Viking satt Haugen på benken i samtlige 90 minutter, og Brann har nylig signalisert en åpning for å la Haugen gå til en annen klubb på utlån. Dette frister imidlertid ikke Kræmer og Tromsø.

- Nei, vi ønsker å kjøpe spillere. Det må være svært spesielle forhold som ligger til grunn for at vi fraviker dette prinsippet, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere