Gå til sidens hovedinnhold

«Velkommen, Cav!»

«Tornado Tom» Boonen blir gjerne verdensmesterens lagkamerat.

Omega Pharma-Quick Step er omtrent det eneste laget som er igjen i racet om Mark Cavendishs signatur.

Etter at både australske Orica-GreenEdge og russiske Katjusja har uttalt at det er uaktuelt å hente den britiske storsprinteren står det belgiske mannskapet frem som den store favoritten i kampen om «Cav».

procycling.no bekreftet sent i august det mange hadde spådd – Mark Cavendish sykler ikke i Team Sky neste sesong.

Patrick Lefévère, sjefen i det belgiske mannskapet, har nylig drøftet overgangen med lagets største stjerne og beste spurter – Tom Boonen. Det avslører «Tommeke» overfor Het Nieuwsblad ifølge Sporza.

- Patrick spurte hva jeg tenker (om overgangen, vår anm.) i Danmark rundt, forteller 31-åringen fra Mol i provinsen Antwerp.

Boonen: - Mark er velkommen
Årets vinner av Flandern rundt, Gent-Wevelgem og Paris-Roubaix ønsker briten velkommen, uten at han tror de vil se mye til hverandre. Belgieren understreker at hans fokus ligger i klassikerne, ikke i spurtene, og benytter anledningen til å understreke hvem som er sjefen i klassikerne.

- Mark er velkommen. Hvis han kommer vil vi uansett ikke sykle mye sammen. I Tour de France? Ja. Men hva med resten? spør Boonen.

- Vel, i ni av ti situasjoner hvor jeg spurter er Cavendish borte, fortsetter Boonen og sender et lite stikk til sin mulige lagkompis.

Det skal dog sies at Cavendish er regjernde verdensmester og har vunnet Milano-San Remo i løpet av sin svært innholdsrike karriere, i sistnevnte ritt har Boonen aldri seiret.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Innrømmer disputter med Cavendish
Hvis det belgiske laget bestemmer seg for å signere Cavendish får de en av sykkelfeltets mest fargerike ryttere.

Briten er kjent for enkelte svingslag i spurtene og verbalt, det har Boonen også fått merke. Men han gruer seg ikke av den grunn.

- Cavendish og jeg har hatt våre disputter, men vi har alltid hatt gjensidig respekt for hverandre, uttaler belgieren.

Kan Bakala betale?
procycling.no har flere ganger omtalt pengene som må på bordet for at Cavendishs overgang skal bli en realitet. Mannen Omega Pharma-Quick Step vender seg til for den slags heter Zdenek Bakala.

LES OGSÅ:Hva koster en Cavendish?

Tsjekkeren er det belgiske lagets rike onkel og la til rette for signeringer som Levi Leipheimer, Velits-tvillingene og Tony Martin før denne sesongen.

Spurtere som Francesco Chicchi (Farnese Vini-Selle Italia) og Gerald Ciolek (MTN-Qhubeka) forlater det belgiske mannskapet etter inneværende sesong – muligens for å gjøre plass til en britisk storspurter.

Kommentarer til denne saken