Gå til sidens hovedinnhold

Velkommen til helvete

ZENICA (TV 2 Nettavisen): Bosnia-Hercegovina gjør hva som helst for å slå Norge lørdag. Ikke noe skal være uprøvd.

I Zenica venter et sant helvete for Nils Johan Sembs menn.

De bosniske tilhengerne som var til stede på Ullevaal stadion i oktober gjorde seg godt bemerket, og nå har Det bosniske fotballforbundet flyttet returoppgjøret fra Sarajevo til Zenica fordi der er landets mest ekstreme tilhengere.

Uholdbare forhold

Den offisielle forklaringen er at alle store idrettsbegivenheter finner sted i Sarajevo. Derfor er noen EM-kvalifiseringskamper flyttet fra Olympiastadion til Bilino Polje stadion i Zenica. At nylig renoverte Olympiastadion kan romme 20.000 flere tilskuere enn nedslitte Bilino Polje, betyr lite.- Jeg er mest opptatt av de hygieniske forholdene. Dusjene og toalettene kan ikke brukes, sier Bjørn Nilsen i Norges Fotballforbund.

På vei til første trening brøt også landslagets buss sammen.

- Det tror jeg var tilfeldig. Og det kom jo heldigvis en ny buss forbi ti minutter senere, sier André Bergdølmo til TV 2 Nettavisen.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Tror du Norge kommer til fotball-EM?
Ja
Nei
Bryr meg ikke

Se resultat
Ujevn bane

At gresset ikke var slått til treningen og at underlaget var langt fra perfekt, brydde ikke landslagsspillerne seg mye om.

- Det er ikke den beste banen jeg har spilt på, men heller ikke den verste, sier Tore André Flo.

- Jeg har spilt på verre baner og til lørdag blir gresset slått og det blir bedre. Det ujevne underlaget gagner i hvert fall ikke Bosnia, sier Bergdølmo.

- I forhold til St. Mary’s er det som natt og dag, men vi får ta det med en klype salt, sier Claus Lundekvam.

Ubrukelig i Champions League

I Champions League er ståplasser og høye gjerder rundt banen forbudt. I Zenica er det 13 000 ståplasser og 6000 sitteplasser og et høyt stålgjerde som kranser hele banen.Svein Rustad i NFF er usikker på om det finnes et lignende reglement for landslag. Dersom det hadde vært en klubbturnering i UEFAs regi, så ville ikke kampen blitt spilt på Bilino Polje stadion.

Men lørdag blir det kamp der og de norske spillerne kan regne med en het velkomst.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger