*Nettavisen* Sport.

Velkommen til Wassbergland

Byen er Bergen og laget er Brann - og på Travparken er det også bare et lag på banen.

10.01.08 23:07

Klikk her for tips til V5B

Her kommer DD-tips

Her kan du laste ned løpsprogram

Ove Wassberg har vært totaldominerende helt siden Bergen Travpark åpnet i 1985. Kun tre ganger har han ikke blitt trenerchampion, og sammen med sin sønn Svein Ove styrer de det meste av det som skjer på Parken.

60-åringen nærmer seg 3000 seire, men sønn og stallmann Svein Ove vinner faktisk like mange løp som "gamlefar". 35-åringen har rundet 600 seire totalt, og de to siste sesongene har han ligget nær hundre årsseire og over 3 millioner innkjørt.

De to kjører som regel alle løpene som går i Bergen, og denne torsdagskvelden er intet unntak. Det som dog er litt skremmende er at stallen ikke bare har to hester i feltet, men ofte både 4 og 5. Da trer en annen stallmann Ronny Halvorsen inn, og nå er også Kristian Lunde tilbake hos Bergenstreneren.

Parodi
Spesielt i varmblodsløpene er Wassberg-stallen enerådende, og kontrollerer i enkelte løp halve feltet. Alle skjønner at det ikke er særlig heldig fra et spillemessig synspunkt.

Kveldens eliteløp er blitt det reneste tøv med kun syv hester til start. Dette løpet inngår som den andre avdelingen i V5A-spillet - og hold dere fast - stallen til Ove Wassberg er trener for seks av dem.

I Sverige går det fortiden en debatt om dette problemer, men vi er redd situasjonen er adskillig verre i Norge. Hos Søta Bror blir det nok tatt affære, men her hjemme skjer det som regel ingenting da man ikke tar slike spillesikkerhetsmessige problemstillinger særlig alvorlig.

I kveldens sjette løp har Wassberg 6 av 12 startende, mens man i det niende løpet nøyer seg med fem av femten. Det betyr altså at i de tre varmblodsløpene som inngår i V5-veddemålene har de to dyktige travkarene fra Sandsli 17 av 34 startende hestene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: hesteguiden.com

Oversiktlig B-rebus
Vi velger denne gang å spille V5B der løpene er veldig gjennomsiktige - de blir gjerne det vinterstid med doble V5-omganger på baner som Bergen, Forus og Leangen - der hestemateriellet er lite.

Vi spiller to flate bonger på hhv 108 og 486 rekker, mens det store forslaget er en samlebong der vi spiller det minste forslaget ti ganger.

Det er stort sett to-tre seriøse vinnerkandidater i de fleste løpene. På det minste forslaget begynner vi dog med banker på 5 Kolnes Mai. Etter at hesten kom til Lars Tore Hauge har hoppa gjort to sterke løp. Først til helenkel seier fra tillegg, mens hun sist var uheldig og feilet bort en klar seier etter å ha trykket på i dødens hele løpet.

Fortsetter fremgangen tror vi derfor favoritten innfrir i V5B-innledningen. På vårt 486 kroners-forslag tar vi dog med tre hester samt streker seks hester i V5-finalen - som strengt tatt er det eneste skikkelige spilleløpet i kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.