RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tor Erik Schrøder/Scanpix

Velkommen tilbake, Odd!

Sist oppdatert:

Det er ingen i Adeccoligaen som kan hindre Odd Grenland en retur til Tippeligaen.

Odd Grenland holder stø kurs mot Tippeligaen, året etter at de rykket ned. Laget har ti seirer av tolv mulige så langt i sesongen. Og selv om de var svært nær et arbeidsuhell mot Sogndal søndag kveld, kom de likevel tilbake både fra 0-2 og 2-3, og hadde det ikke vært for et sent utlikningsmål, hadde gjestene fra Sogn og Fjordane reist tomhendte hjem.

For på en dårlig dag klarte Odd Grenland det de ikke maktet i fjor - å hente seg inn igjen, kjempe seg tilbake i kampen og score de nødvendige målene - akkurat slik gode lag med flyt og opprykk i blikket, klarer. Det er et typisk tegn på lag i medgang, lag som ikke lar seg stanse selv om det ligger under med to mål og det er så vidt over en halvtime igjen å spille.

Det er flere faktorer som peker på at Odd Grenland igjen blir å finne i Tippeligaen neste sesong:

* Ingen andre lag er stabile nok til å klare å hente inn forspranget. Det er per dags dato 12 poeng ned til Moss på kvalifiseringsplass til Tippeligaen. Verken Start eller Notodden på plassene foran Moss har det som skal til for å matche Odd utover høsten. Selv om Start ennå ikke har tapt i årets serie, ender for mange av kampene mot presumptivt dårligere lag med uavgjort.

* Odd Grenland har tre av avdelingens så langt hissigste målscorere. Morten Fevang har flest med ni nettkjenninger, og alt tyder på at midtbanegeneralen med proff-fortid i Danmark, ikke har stagnert på et lavere nivå. Han briljerer i Adeccoligaen. Peter Kovacs har scoret sju. Nigerianske Bentley har scoret seks. Bentley har også klart flest målgivende pasninger (6). Det vitner om en enorm offensiv styrke målt opp mot lagene Odd Grenland konkurrerer med. Odd har scoret hele 17 mål mer enn Start så langt i sesongen.

* Laget har gode spillere med massevis av erfaring i viktige posisjoner. Anders Rambekk og Torjus Hansén i midtforsvaret, Morten Fevang og Tommy Svindal Larsen på midtbanen, mens de har Peter Kovacs og Stefan Bärlin i angrep. I tillegg er det en rekke unge karer på vei opp og fram i laget.

* Trener Dag-Eilev Fagermo viste i fjor at han holder Tippeliga-nivå, og han har et smittende engasjement. Nå som det lukter opprykk av Odd Grenland også, vil ikke viljen, motivasjonen og energinivået til herr Fagermo avta. Tvert imot.

Jeg våger påstanden allerede nå, selv om det er haugevis med kamper og poeng igjen å spille om. Begynn å forbered dere på Tippeligaen neste år, Odd Grenland.

Velkommen skal dere være.

Thomas Enger

Tidligere blogger:
Hvis ingen går i fella ...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere