OUDENAARDE (procycling.no): Med sine 24 år er allerede Edvald Boasson Hagen en mann å regne med i klassikerne. Sky-rytteren virket å ha en meget god dag på sykkelsetet, og satt godt framme i samtlige avgjørende partier.

Dessverre var Boasson Hagen uheldig med posisjoneringen inn i Paterberg-stigningen. Sensasjonsmannen fra 2011-utgaven av Paris-Roubaix, Johan Van Summeren, veltet noe klønete inn i et gjerde i bunnen av stigningen. Garmin-rytteren dro også med seg det tyske stortalentet John Degenkolb.

- De krasjet rett foran meg inn i Paterberg. Jeg brukte for mye energi på å prøve å komme meg opp igjen, kunne Boasson Hagen fortelle norske journalister etter målgang.

Edvald veltet aldri, men ble hindret for mye av velten.

- Jeg måtte ikke gå, men jeg måtte trå ut av pedalen, kunne Boasson Hagen fortelle på spørsmål fra procycling.no.

- Hvor vanskelig er det å komme i gang igjen i en brosteinsbakke?

- Det er ikke så vanskelig, men når de andre får et par hundre meter, blir det vanskelig å hente de inn, sier han til procycling.no.

Arvesen: - Det kostet for mye
Sky-coach, og nordmann, Kurt Asle Arvesen var fornøyd med nordmannens innsats, men påpeker at det ble for tungt på grunn av den omtalte velten.

- Ja, det kostet alt for mye da han ble sittende på mellomdistanse.

Til slutt fikk Edvald beskjed av Sky-ledelsen om å slippe seg ned til lagkameratene. Disse gjorde en kjempejobb og det hele samlet seg igjen før siste forsering av Oude Kwaremont og Paterberg. Dermed fikk Edvald en ny sjanse til en toppplassering, men det holdt ikke.

Fornøyd med posisjonen
I Milano-Sanremo satt Boasson Hagen dårlig plassert da rittet ble avgjort ned fra Poggio. Også i den italienske klassikeren var Edvald lenge framme i tetkampen, men posisjoneringen felte nordmannen.

Posisjonen i Flandern rundt var bedre da de fleste vinnerloddene ble delt ut. Likevel gikk det galt.

- Ja, jeg er fornøyd med posisjonen. Jeg hadde kanskje det femte hjulet inn, det er vanskelig å ha en bedre posisjon enn det. Det var uflaks at noen krasja.

Lysluggen ser lyst på fortsettelsen. Allerede førstkommende søndag er det duket for Paris-Roubaix. Et ritt som kanskje passer Edvald enda bedre.

- Jeg følte meg sterk, og var foran i alle de viktige partiene. Så jeg er fornøyd med det. Håper forman er bra i Paris-Roubaix.

På spørsmål om utfallet av rittet måtte settes på kontoen for uflaks var svaret flyt med mye glimt i øyet.

- Jeg sier ikke at jeg hadde vunnet om jeg var med foran, men jeg hadde hatt en større sjanse.

En som er sikker på at nordmannen kan gå til topps i dette rittet er Thor Hushovd.

- Edvald kan selvfølgelig vinne Flandern rundt en gang.