Storbritannias utøvere i lagsprinten var et av mange britiske gullhåp i London Velopark før de olympiske lekene.

Banesykling må regnes som en britisk paradegren etter de syv gullene nasjonen hentet hjem i de olympiske lekene i Beijing.

Selv om Bradley Wiggins tok britenes første sykkelgull i tempodisiplinen tidligere i lekene, kunne Philip Hindes, Jason Kenny og Sir Chris Hoy ta nasjonens første gull på velodromen i London torsdag kveld og med det begynne ferden mot syv nye olympiske gull i banesykling.

Hindes: - Jeg veltet, og jeg gjorde det med vilje
Lagsprinten i banesykling er en øvelse hvor et lag på tre utøvere sykler tre runder. Hver syklist drar én runde før han eller hun kaster inn årene, dermed står man igjen med én rytter som avslutter det hele for sitt lag.

Etter en dårlig start i sitt kvalifiseringsheat mot Tyskland veltet den tyskfødte briten Philip Hindes, som åpnet ballen for Storbritannia. I lagsprint kan man be om en omstart ved en slik hendelse. Hindes lagkamerater gjorde så, og fikk det som de ville.

Etter heatets andre start slo Storbritannia det tyske laget, bestående av René Enders, Maximilian Levy og Robert Förstemann, med god margin.

- Så jeg veltet, og jeg gjorde det med vilje for å få starte på nytt og få den raskeste tiden. Alt var planlagt, sa Hindes i et intervju etter heatet, ifølge cyclingnews.com.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Nektet for bevisst velt
Storbritannia viste seg etter Hindes velt å innfri forventningene. Ikke bare tok trioen olympisk gull etter å ha slått Frankrike i finalen, de satte også ny verdensrekord på 42.600.

Men på pressekonferansen etter finalen ville Hindes høre snakk om noe bevisst velt i det innledende heatet mot Tyskland. 19-åringen nektet for alt han tidligere hadde innrømmet.

- Nei. Jeg forlot bare starten og mistet kontrollen, fortalte han.

- Bakhjulet mitt skled og mistet fullstendig kontroll. Jeg kunne ikke håndtere sykkelen og krasjet, fortsatte briten som konkurrerte for Tyskland som junior.

Frankrike: - Åpenbart at han veltet for en omstart
Det franske sølvlaget kjøpte ikke britens nye forklaring.

- Det er åpenbart fra TV-bildene at han veltet for å få omstarten, sier teknisk direktør i det franske laget Isabelle Gautheron til AFP.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Det er ingenting i regelverket som tilsier sanksjoner mot en slik handling, men ettersom han har innrømmet det hele håper jeg myndighetene vil overveie en endring i reglementet, fortsetter Gautheron.

Grégory Bauge, Michaël D’Almeida og Kévin Sireau tok sølv for Frankrike, men var ikke særdeles fornøyde med hvordan lagsprinten ble gjennomført.

- Vi er fortsatt bitre over finaletapet, uttalte Gautheron.