RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vemodig avskjed for Reitmaier

(foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Det ble ikke noe trofé denne gangen heller. Og nå har Claus Reitmaier sannsynligvis spilt sin siste fotballkamp i en alder av 41 år.

ULLEVAAL STADION (TV 2 Nettavisen): LILLESTRØM-MOLDE 2-4: Claus Reitmaier har i et sensasjonelt langt fotballiv spilt både Bundesliga- og Mesterliga-fotball, men noe trofé har det aldri blitt.

Mot Molde trodde de fleste at det skulle komme, men etter å ha sluppet inn flere mål enn han har gjort i noen av sine 24 foregående serie- og cupkamper for Lillestrøm, ble det som i karrieren med Borussia Mönchengladbach, VfL Wolfsburg, Karsruher SC, 1. FC Kaiserslautern, Stuttgarter Kickers, Wiener SK og Viktoria Aschaffenburg.

Over for godt?
326 seriekamper i den gjeveste tyske divisjonen, to år i Østerrike og nå en sesong i Norge, kronet lite annet enn heder og noen klapp på skulderen. Ikke rart tyskeren var skuffet etter kampen, da han som første Lillestrøm-spiller forlot garderoben, og nektet å prate med noen av journalistene som løp etter ham.

Nå bekrefter Lillestrøm-trener Uwe Rösler at ”Santa-Claus’” tid i norsk toppfotball sannsynligvis er over.

- Manager Jan Åge Fjørtoft sa til meg tidligere i dag at Claus (Reitmaier) har varslet om at han neppe vil fortsette å spille for Lillestrøm etter denne sesongen.

Det var allerede avtalt at andrekeeper Heinz Müller skulle stå de neste kampene i Royal League, og at Reitmaier få ta seg en god ferie med familien i Tyskland.

Returnerer – for godt?
Nå tyder det altså på at den 187 centimeter tyskeren ikke kommer tilbake, blant annet fordi samboerens datter går på skole i Tyskland, og resten av familien har mistrivdes med det norske været. Han forlater uansett Åråsen med de beste attester.

- Jeg vil takke Claus for alt, og håper vi møtes igjen snart. Han har gjort en utrolig innsats for klubben, og er en usedvanlig person, sier trener Uwe Rösler.

- Vi er selvfølgelig alle skuffet, men mest synd synes jeg på Claus Reitmaier, sier kaptein Frode Kippe.

Den 41-årige tyskeren skal ikke ha pratet med noen andre før han gikk ut av garderoben.

- Claus var veldig, veldig skuffet, innrømmer assistenttrener Gunnar Halle.

Lang historikk
Claus Reitmaier spilte én cupfinale for Karlsruhe i 1996 (tap 0-1 for Kaiserslautern) og var nær ved å komme i Tysklands EM-tropp samme sommer – en turnering de vant i England, og skal tidligere ha sagt at det eneste han har fått med seg fra en fotballbane, var da han vant en ukjent innendørsturnering en gang for lenge, lenge siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere