Vendepunktet?

Foto: hesteguiden.com

Etter at vi har hatt dårlig uttelling de siste 14 dagene på tipsene våre var det godt å få en opptur med 27.500 kroner innspilt i Skien i går, og det er nye sjanser i kveld! Sjekk våre V5-tips her.

22.06.11 08:11

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Det går opp og ned i dette gamet, og i tunge perioder er det viktig å holde motet oppe (og fortsatt stå på det man tror på). Det er dog ingen tvil om at i gode perioder har man litt lettere for å gjøre de riktige tingene, og vi får håpe på at fullklaffen på Klosterskogen i går på våre spilleforslag kan gjøre sitt til at vi nå kan komme inn i en ny flytperiode. Det ble nemlig slik at når vår banker Espresso innfridde i Skien satt våre to største spilleforslag i begge rebusene, og da ble det totalt 27.506 kroner innspilt denne herlige mandagskvelden.

På Momarken i kveld kan det også ligge fine penger i luften, med en del rustne favoritter på farten i relativt åpne løp, og vi synes at vår banker for dagen er veldig spennende med sine 22 % på kryssene (nede som et femtevalg). Det kan ikke være riktig vurdert av spillerne etter vårt skjønn, og vi tror på en topp vinnersjanse for 10 Lykkje Odin i den femte avdelingen i kveld.

I fjor hadde 5-åringen en strålende sesong med 470.000 kroner innkjørt, og etter en litt famlende innledningen på en litt vanskelig 5-årssesong synes vi at Moe Odin-sønnen i de to siste startene har vist at formen er kraftig i anmarsj. Sprettlett fra tet på 25.1 full vei i den nest siste starten, før han gikk en strålende sisterunde til fjerde på sterke 24.3 full vei i et tøft V75-løp i den siste starten.

Hever seg således for hvert løp han nå går, og det var jo da også på denne tiden i fjor at Kihle-traveren fant en helt fantastisk form. Det blir etter alt å dømme litt tøft tempo på dette løpet (6 Knell og Tom E. Solberg er hissig på ”grøten”), og dette vil favorisere vår banker for dagen til slutt. To strykninger i løpet hjelper godt på, og da vil det ikke bli snakk om at det vil bli noen posisjonsproblemer underveis (vi tror denne er en klasse bedre enn favoritten 3 Tranmælsgutt).

Vår rangering: A: 10 B: 1-3-6-7 C: 9-12-2-5-11

V5-1, 2140 meter autostart
Alle de tre favorittene i dette kaldblodsløpet som innleder denne rebusen er av den usikre sorten (og da åpner vi opp for at det kan komme en smell på vårt store system i dette løpet), og da setter vi 5 Nuskat fremst. Positiv til sølv på 30.6 full vei i den nest siste starten, og det er spennende når fighteren Cato Antonsen svinger seg opp i sulkyen bak Ara Svarten-datteren ved denne anledningen.

Best på kapasitet er trolig 2 Rams Even, og men galoppfarene er overhengende stor der i gården. Et fint prøveløp på 29.3 full vei gikk 8-åringen 20. mai, og tet fra start til mål kan være et svært sannsynlig scenario, vel å merke i en feilfri utgave. Vi synes ikke at 3 Firello så noe fin ut ved triumfen på 30.5 full vei i den nest siste starten i billig lag, men den variable Spikeld-sønnen kan trolig klart bedre enn det på sitt beste.

Litt langt ute bak startbilens vinger står 7 Seier Kongen, og det kan fort bli en tung tur rundt for Mjølnerød-traveren også ved denne anledningen (ingen kløpper fra start, og da blir det som regel strevsomme reiser). Desutten litt dunkel form på 5-åringen, men når vi ser på dagens konkurrenter bør Lome Kongen-sønnen kunne kjempe om seieren.

Vår rangering: 5 B: 2-3-7 C: 12-11-4-1-10-8-9-6

Annonse: Grøstad/Lerum serverer et superhett drag i V5-5 på Momarken i kveld, tipsene finner du her.

V5-2, 1640 meter autostart
Et heftig sprintløp for varmblodshester i den øverste klassen venter oss i den andre avdelingen, og vi er rimelig trygge på at vinneren er å finne blant våre fire utvalgte på vårt store system.

Etter noen innsatser litt under pari i våres synes vi at 8 Loverboy Pellini har vært positiv til sølv to ganger på rad nå på slutten, og på dagens arena trives jo da også 10-åringen helt fortreffelig (vunnet syv av ni starter på dagens arena). Uansett posisjon underveis tror vi på en topp vinnersjanse, og vi banker Høitomt-traveren på vårt minste spilleforslag.

Bedre til enn på svært lenge står 2 H.P. Speranza, og med forventet tøft tempo på forestillingen (6 Ramona`s Express sørger for fart i løpet), tror vi Tovengen-traveren kjemper om den gjevest sjekken til slutt. Strålende form der i gården, og 8-åringen hadde nå virkelig fortjent å få smake seierens sødme igjen.

Uforandret fin form holder 7 Enzo (fryktelig effektiv på en kortspeed med fine rygger underveis i tøft tempo), mens en formtoppet 5 Gidde R. Icke får en plass på vårt store system. Sistnevnte er ingen utpreget sprinter, men dersom de antatt beste skulle få melkesyre siste 100 kan det gå veien for 7-åringen.

Vår rangering: A: 8 B: 2-7-5 C: 4-3-6-1

V5-3, 1640 meter autostart
Vi har et kaldblodsløp å forholde oss til i den tredje avdelingen, og vi kan ikke skjønne annet enn at 4 Alm Taragon må være snakk om en storfavoritt i fare. Etter et strålende prøveløp på flotte 29.7 full vei har ikke 5-åringen fungert helt som best i travet ved de to triumfene på hhv 33.8 og 31.0 full vei etter det, og vi mistenker at storfavoritten like gjerne kan henge i tårnet (dg) som å vinne løpet. En kjapp sprint tror vi ikke er noen fordel (ser ut til å ha trengt litt tid på å legge seg til), og det er jo da også snakk om autodebut ved denne anledningen.

Det er veldig spennende når 5 Valle Virus dukker opp i regi Eirik Høitomt, og er det noen som kan få til den svært usikre krabaten, ja så er det vår ubestridte ener i sulkysetet. Sprint er dog trolig heller ingen fordel for denne, og da setter vi 8 Helge Trollet fremst. Sistnevnte hoppet seg vekk i et V75-løp i den siste starten, men forut for den starten viste Teigen-traveren veldig fin form (knapt slått til sølv på fine 29.0 i den nest siste starten). Rask i fra start, og tet fra start til mål kan være vinnerresepten.

Veldig fin kapasitet er det på 7 Valle Sol, og etter en positiv innsats til sølv på 30.5 over en sprint i den siste starten, krysser vi tidlig. Det hefter seg en del usikkerhet knyttet til alle de antatt beste, og da åpner vi opp for at vi kan få en smell på vårt store system (vi får plass til ytterligere tre hester der).

Vår rangering: A: 9 B: 4-5-7 C: 2-10-3 D: 1-6-9-11-12

V5-4, 2140 meter autostart
Vi synes dette varmblodsløpet i den fjerde avdelingen ser fryktelig vanskelig ut, og på vårt store system stryker vi da ingen. Lekkert til ved denne anledningen står 2 Martin De Prelong, og når vi husker at 5-åringen vant to løp i fra tet i innledningen på sin karriere synes vi 5-åringen er snakk om den klart mest spennende i løpet på kryssene med sine 15 % Løp i kroppen etter veldig lang pause har trolig gjort godt, og mot ikke alt for skarp motstand tror vi på en topp vinnersjanse.

Litt langt ute bak startbilens vinger står favoritten 7 Caprice Touch, og selv om tiden på 16.6 full ved andreplassen i den siste starten var god, er ikke dette snakk om en type som kan gjøre alt for mye selv underveis. Da må det klaffe litt på veien i fra dette sporet for at det skal kunne bli livets første triumf ved denne anledningen, og vi synes det ligner en overspilt favoritt med sine 73 % med dagens forutsetninger.

Det vrimler av outsidere i løpet, og vi nevner i rekkefølge: 1 Photo Flash (ikke så verst kapasitet på denne, og løp i kroppen etter litt pause har normalt gjort godt), 3 Mickey`Goal (vant i den siste starten, men det er litt tøffere i mot ved denne anledningen), 4 C.C. Herkules (trener fint, og den kapable 4-åringen skal være av de bedre her i en feilfri utgave), 6 Moa Crown (litt vanskelig å sette inn i løpet, men det er snakk om en 4-årshoppe under utvikling), 10 Perfect Line (gått gode løp nå på slutten, og det kan fort bli riktig fra dette sporet), 11 Linderlane G.T. (forbedret i regi Erik Killingmo, og dagens konkurrenter er ikke verre enn at 4-årshoppa kan kjempe om seieren) og 12 Lille Brazz (positiv til sølv to ganger på rad, men sporet trekker litt ned).

Vår rangering: A: 2 B: 7-4-10-12-3-6-11-1 C: 5-9-8

Spilleforslag
Til V5-løpene på Momarken har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 144, 432 og 1200 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 360 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Momarken
V5 kl. 19.05 (løp 3-7)
DD kl. 20.05 (løp 6-7)

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken gratis på www.risktoto.no i kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.