Gå til sidens hovedinnhold

Vender tilbake til Paris

Alexander Buchmann gir seg i Altea og drar tilbake til franske Ivry.

Etter to sesonger i spanske Altea, vender håndballandslagets Alexander Buchmann tilbake til Frankrike. Først til Toulouse, men til sommeren går turen videre til storklubben Ivry. Klubben har forlot til fordel for Altea.

Da trønderen dro fra Paris, var det for å prøve seg i en bedre liga.

- Sportslig sett tror jeg at den spanske ligaen er optimal for min del. Den er bedre enn både den franske og den tyske ligaen, sa han til Nettavisen den gangen.

- Jeg tok feil
Men ting har endret seg på to år. Nå vender han tilbake til Ivry for å få spille på et høyere nivå enn i Altea.

- Der tok jeg rett og slett feil, innser han.

- Jeg trodde Altea skulle være mye bedre enn laget er, det samme gjaldt vel egentlig også den spanske ligaen - det er strengt tatt kun de fem-seks beste lagene som er gode her nede, men de er til gjengjeld riktig, riktig gode, sier Buchmann til Nettavisen.

Ivry har imponert veldig i den franske ligaen denne sesongen, og er på vei mot et litt overraskende seriegull.

Champions League
Anført av islandske Ragnar Oskarsson holder de Montpellier og Chambery bak seg på tabellen når det gjenstår seks serierunder.

- I øyeblikket leder de ligaen, og har i utgangspunktet «lettere» program enn Montpellier på andreplass. Om ikke annet ser jeg ikke hvordan de skal kunne unngå å bli minst nummer to, noe som betyr Champions League neste sesong, sier Buchmann.

Landslagsspilleren ser bare positive sider med å flytte tilbake til Paris.

- Først og fremst tror jeg det er sportslig smart. Jeg kommer tilbake til en liga jeg kjenner godt, og hvor jeg har vært god før. I tillegg kjenner jeg klubben og vet hva den står for.

- Samtidig har det også med totalpakken å gjøre. Jeg kan gå på universitet og bo i en «levende» by med alle muligheter. Det får jeg ikke i samme grad noen andre steder, forklarer Buchmann.

Stjerner vender hjem
Den franske ligaen er veldig i vinden for tiden, og både Chambery og Montpellier har sikret seg solide forsterkninger foran neste sesong.

Chambery henter Daniel Narcisse hjem fra tyske Gummersbach.

Montpellier på sin side forsterker med Joel Abati, som kommer fra Magdeburg.

I Ivry blir Buchmann lagkamerat med den franske supervingen Luc Abalo.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk