*Nettavisen* Sport.

«Venneløs» Vaagan Moen

Branns Petter Vaagan Moen lar vennskap ligge igjen i garderoben når han møter gamle lagkamerater i Ham-Kam søndag.

Petter Vaagan Moen fra Hamar kom til Brann fra Ham-Kam før denne sesongen. Betegnelsen «Mjøsas Beckham» har vært hard å leve opp til i heksegryten Bergen.

Gamle venner gjør godt på motet, og unge Vaagan Moen er fremdeles kompis med flere av sine Tippeliga-motstandere i Ham-Kam. Men når Brann tråkker ut på Briskeby søndag, legges kameraderi igjen i garderoben. Da er det tre poeng som gjelder.

- Jeg er god venn med flere av spillerne. Jeg har mye kontakt med mange av dem. Men når det er kamp, ser jeg ikke på det som mer spesielt å møte Ham-Kam. Da er det bare om og gjøre å sikre tre poeng, som i alle andre kamper, sier Vaagan Moen til iBergen.no.

Glad for å ha Helstad
Selv om vennskapet med Ham-Kam-spillerne legges på is i kampsituasjon, er han i hvert fall glad for å ha minst én person fra Hamar på sin side - Thorstein Helstad.

- Det er godt å ha Thorstein i Brann, så har jeg hvert fall én venn fra samme by. Det er godt å ha kvalitetsspillere i troppen og jeg er ellers veldig glad for at han valgte Brann, sier Vaagan Moen.

Selv føler ikke 22-åringen noe press om å prestere på søndag for å vise gamle lagkamerater at han har levd opp til sitt rykte som «Mjøsas Beckham».

- Jeg føler ikke noe mer press enn ved andre kamper. Det viktigste er å gjøre så godt vi kan og fortsette den gode trenden vi var inne i før ferien, sier Vaagan Moen, som ikke er redd for å ha skaffet seg flere uvenner i løpet av de 90 minuttene kampen varer.

- Etter kamp tar vi hverandre i hendene og takker for kampen, sier venstrevingen og smiler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.