LOS ANGELES KINGS - CHICAGO BLACKHAWKS 3-1 (1-2 I KAMPER):

Chicago Blackhawks vant de to første kampene i best-av-sju-serien mot Los Angeles Kings, hjemme i Chicago, men denne semifinaleduellen er ikke over på kortest mulig tid.

Regjerende mester Los Angeles Kings sikret seg minst en femte kamp gjennom sin 3-1-seier natt til onsdag.

- Dette er egentlig som jeg ventet da vi vant i fjor. Da spilte vi på et nivå veldig få lag noensinne kommer opp på. I år kreves det ekstra innsats av oss, og nå leverer vi det, sier kaptein Dustin Brown til The Canadian Press.

Justin Williams scoret etter bare tre minutter, mens Slava Voynov la på til 2-0 og Dwight King scoret 3-1 i tomt bur i sluttsekundene. Bryan Bickell scoret for Blackhawks.

Los Angeles Kings er dermed fremdeles ubeseiret på hjemmebane i årets sluttspill, mens Chicagos seiersrekke stoppet på fem strake.

Seieren var bortimot helt nødvendig for Kings' håp om avansement til finalen. Svært få lag har klart å snu 0-3 til 4-3 i NHLs historie.

- Det er ikke noe vi hadde lyst til å prøve på, så dette var helt klart en kamp vi måtte vinne, erkjenner Rob Scuderi, backen som vant Stanley Cup med Pittsburgh Penguins i 2009 og med Kings i fjor.

Kamp nummer fire spilles i Los Angeles natt til fredag.

Boston Bruins leder 2-0 i kamper mot Pittsburgh Penguins i den andre semifinalen.