*Nettavisen* Sport.

Venter 1000 tilskuere på pub

Foto: henrik færevåg

I hele Bergen ventes fulle puber ettersom seriefinalen mellom Lillestrøm og Brann bare går på betal-TV.

01.08.06 15:31

Flere puber har satt i gang tiltak for den ventede folkevandringen. På Fotballpuben, Bergens mest populære sted for Brann-supportere, har de blant annet fått inn ekstra vakter. Det blir også ekstra bemanning ved ølkranene. Det er 1000 mennesker, fullt hus i alle fire avdelingene, til kampen i morgen. Dette er et direkte resultat av at storoppgjøret bare går på betal TV.

- Det pleier å være masse folk her på alle Brann-kamper, men til dette oppgjøret venter vi smikkfullt hus. Vi har fått inn ekstra mannskap, både av vakter og bemanning. Vi venter storinnrykk, sier daglig leder Pål Davanger til iBergen.no.

- Bra med betal-TV
Også på utestedet Champions ventes fulle hus. I likhet med Fotballpuben er det hyret inn flere folk på Champions til å takle folkestrømmen. Der ser man imidlertid med bredt glis at kamper går på betal-TV.

- For oss er det bra at fotballkamper går på betal-TV. Det gjør at folk trekker til pubene for å se kampene. Vi betaler tross alt 40 000 kroner for å kunne vise kamper fra Tippeligaen og engelsk fotball. Da er det ønskelig å få noe igjen for det, slår deleier Espen Risti fast.

Fullt hus er også ventet på serveringsstedene Scotsman og Bosman.

Irritert Pondus
Pondus-tegner og fotballgale Frode Øverli ergrer seg over at storkampen ikke vises på TV2 eller TV2 Zebra.

- Det er irriterende at, det som nå ser ut til å bli en liten seriefinale, bare går på en bortgjemt kanal. Jeg synes det er forkastelig. Jeg får heller ikke sett kampen ettersom jeg har ungene og blir værende hjemme. Når TV 2 først har betalt så mye for rettighetene så kunne de vist kampen på TV 2 eller TV 2 Zebra.

Krimforfatter og Gunnar Staalesen er ikke like irritert, men vedgår at han hadde foretrukket at kampen gikk på vanlig TV.

- Jeg har ikke tilgang på betal TV, så det hadde vært greit at kampen gikk på vanlig TV. Det er ikke noe som forsurer livet mitt. Dessuten tror jeg den virkelige seriefinalen blir mellom Brann og Rosenborg på Stadion (22. oktober).

Derfor ser du ikke kampen
Sportssjef i TV2 Bjørn Taalesen gir følgende forklaring på hvorfor kampen ikke vises på en av de vanlige kanalene.

- Kampen mellom Lillestrøm og Brann er en kamp som før sesongen ble plukket ut som et tilbud til våre abonnenter. Det er uaktuelt å frata dem det tilbudet som allerede er betalt for, sier Taalesen.

For dem som har lyst å se kampen, men ikke har lyst eller anledning til å dra på pub, er det muligheter for å kjøpe kampbillett på fxt.no for 50 kroner. Du kan da se kampen på web-TV.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag