*Nettavisen* Sport.

Venter 9.000 på lokaloppgjør

FFK

Det er ventet opp mot 9.000 tilskuere på lokaloppgjøret mellom Moss og Fredrikstad kommende søndag. Det er allerede forhå ndssolgt, og avhentet 6.500 billetter. Men det er ikke bare folk fra Fredrikstad som skal på kamp.

23.10.03 13:35

For FFK kan sikre opprykket til Tippeligaen til helgen. Derfor er det varslet en gedigen rød-hvit mobilisering til Melløs på søndag. Imidlertid har også Mossingene våknet, og har signalisert sin interesse for kampen.

- Vi har solgt 6.500 billetter allerede. Disse er også avhentet. Disse fordeler seg med omtrent halvparten til hver by. Fredrikstad har fått 3.500 billetter av oss, her er 3.200 solgt. Resten er solgt til mossinger.

- Og det er veldig overraskende. For vi har ikke hatt tradisjon med å forhåndsselge billetter. Selv når Rosenborg og sånne lag har vært på besøk, har de tikke vært særlig mer enn 3-400 forhåndssolgte. Nå tar det helt av, sier daglig leder i Moss FK, Tore Jobs til TV 2 Nettavisen.

9.000 på plass
Han tror det kommer mellom 8- og 9.000 tilskuere på matchen på søndag. Og mener Jobs at det blir omtrent halvparten fra hver leir.

- Vi har plass til å ta i mot alle som kommer. Det blir jo omtrent som en cupfinale dette. Det er ikke hver dag Fredrikstad kommer hit og spiller for opprykk, sier Jobs videre.

Jobs er helt sikker på at publikumsrekorden for den ombygde Melløs stadion ryker. Den er på i overkant av 7.000 tilskuere - og stammer fra EM-kampen for kvinner mellom Norge og Tyskland. Før ombyggingen var det rundt 12.000 på opprykkskampen mellom Moss og Odd i 1976.

Kan rykke opp
Fredrikstad rykker opp til Tippeligaen med seier i kampen mot Moss. Skulle laget spille uavgjort eller tape, har FFK en ny gyllen mulighet helgen etter. Det holder i så fall med tre poeng mot allerede fortapte Oslo Øst.

Moss har ikke noe å spille for, annet enn prestisjen. Men den er fortsatt stor i Østfold. Og temperaturen har vært høy på MFK-treningene. Onsdag braket Rob Friend og Rachid Mohamed sammen under en spillesekvens – og Friend måtte sy et par sting i leppa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.